A Spider-Man 2 fejlesztője benne lenne egy önálló PS5-exkluzív Venom-játékban, aminek fejlesztésébe csak egyetlen feltétellel vágna bele az Insomniac Games.

2023.10.23. – Csupán három évet kellett várni az első igazán system seller PlayStation 5 exkluzív megjelenésére, de az utolsó másodpercéig megérte. A Spider-Man 2 ugyan nem reformálja meg a 2018-as első rész által lefektetett receptet, de olyannyira tökéletessé csiszolja, hogy még sok-sok év után is méltán fogjuk a valaha készült legjobb szuperhősös játékok egyikeként felemlegetni.

Az Insomniac Games kivételes munkabírású fejlesztői pedig kiváltképp megdolgoztak a sikerért és elismerésért, hiszen a PS5 megjelenése után ők szállították az ugyancsak remekül sikerült Ratchet & Clank: Rift Apartot, két évvel később pedig egy még annál is sokkal jobb minőségű szuperprodukcióval hálózzák be a Sony konzoljának tulajdonosait. Ez pedig különösen kiemeli őket a Sony belsős stúdiói közül, hiszen rajtuk kívül ezidáig csak a Naughty Dog tudott előrukkolni valamivel az újabb generációra – az is a 2013-as játékuk ráncfelvarrása volt.

A szorgos fejlesztők pedig láthatólag nem csak kiélvezik a sikert, de egyben már a soron következő következő projektet is tervezgetik. Hogy hogyan bírják ezt a tempót, azt nehéz lenne megmondani, de Jon Paquette, a Spider-Man 2 vezető narratív rendezője szerint nem pusztán megfürösznek a játékuk sikerében, de folyamatosan nézik és megvitatják a szakma és a közönség visszajelzését, amely alapján már a potenciális folytatást tervezgetik.

A vezető fejlesztő legalábbis nem volt szégyenlős válaszolni az Insider azon kérdésére, hogy terveznek-e még az új Venommal?

A kérdés igazából azok számára lehet érdekes, akik inkább játékosok, mintsem valódi pókrajongók, az utóbbiak ugyanis tökéletesen tisztában vannak a karakter Pókverzumos szerepével. Meg amúgy is, Venom a Sony számára valamiért kiemelt helyen állhat, hiszen a Tom Hardy-filmek és a Marvel-filmuniverzum után már a PS-exkluzív Pókember-univerzumba is beette magát. Ebből már azért jól körvonalazódhat, hogy valószínűleg nem egy patronra vették elő a népszerű karaktert a Pókemberes kártyapakliból.

De tulajdonképpen valami hasonlót mondott Paquette is, aki szerint a játékosokon múlik, hogy Venom saját spinoffot kap-e a jövőben.

Ezt  az Insider úgy közelítette meg, mint a 2020-as önálló Miles Morales-kiegészítőt, azaz Venom valószínűleg nem egy teljes árú hosszabb, 20-30 órás kaland, hanem sokkal inkább egy kisebb kitérő főszereplője lehet, amiben még jobban elmélyítik az antihőst, illetve a helyét a videojátékos Pókverzumban.

Paquette szerint meg fogják hallgatni a rajongókat, minden visszajelzést megfontolnak, majd felteszik a nagy kérdést: „Mit akar a közönség, és mi volna a legjobb a játéksorozatnak?” A fejlesztő itt azt is megemlítette, hogy az új Venom megalkotásakor sokat merítettek a képregényekből, melyek gazdag inspirációs forrásai lehetnek egy Venom-központú történetnek.

Erre pedig azért is nagy szükség volna, mert a Spider-Man 2 eléggé összekuszálta a Venom-kánont egy teljesen újféle – de azért nem is teljesen ismeretlen – eredettel, amit a képregények, na meg a Marvel-kánon, illetve a Miles Morales-mozik alapján is bőven lenne még hová bonyolítani – pláne, hogy a karakter jogai jelenleg a Sony-nál vannak.

PollMaker

 

Ebben a 6 Spider-Man játékban Te lehetsz a főgonosz

×