Bizarr látványt nyújtott a Tesla piacra készülődő szuper terepjárója, ami a jelek szerint egy klasszikus gépfegyver ellen is állja a sarat.

2023.10.23. – Első látásra akár kamunak is tűnhet az az amerikai autópályán készült éjszakai videó, ami nem csak azért furcsa, mert közúton járó Tesla Cybertruck látható rajta, hanem azért is, mert a kocsi oldala rommá van lőve. Vagyis inkább látszik rajta, hogy jól megsorozták – mégsem lyukadt ki a kaszni!

Forrás: Tesla

Az elektromos Cybertruck valahol félúton lesz a páncélozott katonai járművek és a platós paraszt Hummerek között. Ha lesz ilyened, biztosan lőttek a hétvégéidnek, hiszen folyton hívnak majd a költözködő ismerősök. Láthatóan viszont akkor sem eshet vele bajod, ha rád lőnek. Bár ettől hétköznapi embereknek alapjáraton nem nagyon kell tartani, mégis sokak számára lehet vonzó egy golyóálló szériaautó birtoklása.

Ezért volt szétlőve a Tesla oldala

A Tesla piacra – még mindig csak – készülődő EV-je a kezdetek óta azzal próbál kitűnni a kategóriában, hogy amellett, hogy erős és fenntartható, még lőfegyverekkel szemben is biztonságot nyújt. Ezt az ígéretek szerint a szélvédő és az összes oldalüveg is tudni fogja. Utóbbiak eddigi tesztjei sajnos nem voltak túl bíztatóak, de a karosszériával bizonyíthatóan célt értek.

A videón egy meg nem jelölt helyszínen közlekedő Cybertruck látható, ami önmagában is jelenség a közúton, hiszen egyelőre nem szállítottak le belőle egy megrendelt darabot se. De az igazán nagy döbbenet akkor éri a nézőket, amikor a felvételt készítő autó a Tesla mellé ér. A felvételen jól látható, hogy a kocsit valaki megpróbálta szitává lőni. Ilyen esetben minden lelkes törvénytisztelő polgár rendőrt hív, szóval ezt megelőzendő maga Elon Musk is oda kommentelt a Tesla Owners Silicon Valley posztja alá, hogy visszaigazolja:

ők maguk lőttek rá egy sorozatot a tesztautóra, és nem is akármivel!

Musk büszkén közölte, hogy egy az 1920-as évek maffiózói által előszeretettel használt Tommy Gun teljes tárát eresztették bele a kocsi vezetőoldalába. Az „Al Capone stílusú” próbát a kocsi kiállta, mert egyetlen lövedék se hatolt be az utastérbe. Szép-szép, de az üvegek sikeres nyilvános tesztje azért még várat magára, ugyebár. A videó egyébként nem rossz virális reklám a Tesla új büszkeségének, amiből a hírek szerint 2023. november 30-tól kezdik kézbesíteni az első megrendelt példányokat.

Ez meg reméljük, csak a véletlen műve, és nem egy életveszélyes típushiba első megnyilvánulása:

Már az utakon a Tesla Cybertruck, az egyik majdnem balesetet okozott

×