Értékes tárgynyereményekért megy a verseny: VR headset és mindenféle okoseszköz a Telekom vadiúj játékán, amiben AI-val kell nagyot alkotni.

2023.10.23. – A Telekom Kraft AI Bajnokság középiskolás diákok és tanáraik nagy megmérettetése. A telekommunikációs cég – ütős promóción túlmutató – küldetése az, hogy értelmes és kreatív megoldásokat sorakoztasson fel a sokak szemében félelmetes mesterséges intelligencia használatára az oktatásban. A leírás szerint „kísérletezhettek, bizonyíthattok, élményeket szerezhettek és értékes nyereményeket zsebelhettek be”, ha jelentkeztek.

Erről szól a Telekom Kraft AI Bajnokság

A verseny lényege, hogy 2-3 fős csapatban bizonyítsátok, milyen kreatív és innovatív módon turbózza fel az AI a tanulmányaitokat. Ehhez bevállalós és érdekes projekteket kell megvalósítani mesterséges intelligencia alkalmazások segítségével. A munkákat zenészek, művészek, illetve művészeti, AI-val foglalkozó és kommunikációs szakemberek fogják elbírálni.

Az első fordulót online fogják lebonyolítani, míg a döntőt Budapesten rendezik, egy élőben közvetített esemény keretében. Előzetes felkészültség, tapasztalat és végzettség nem szükséges, mert mindenki kapni fog alap segédletet, amivel elindulhat az AI-al történő kísérletezés útján, hogy megküzdhet a feladatokkal. „Inspiráljunk és inspirálódjunk! A Telekom Kraft AI Bajnokság forradalmasítja a mesterséges intelligenciával történő kísérletezést. Tegyük együtt izgalmasabbá, vonzóbbá és élményszerűvé a tanulást!” – írják a verseny oldalán.

Forrás: Telekom

A bajnokság nyereményei között szerepel Oculus Quest 2, okoskarkötő, vezeték nélküli fülhallgatót T Tablet, illetve egy éves bérlet a Ludwig Múzeumba. A főnyeremény pedig egy külföldi utazás Linz városába, „a jövő múzeumának” is nevezett európai technológiai szentélybe, az Ars Electronica Centerbe. Jelentkezési határidő: október 29.

És ezt láttad már?

Már ezt is tudja: így SZAGOL a mesterséges intelligencia

×