Az elmúlt egy hónapban több iOS 17 bug is napvilágra került. Ezúttal pedig akár a régebbi iPhone-ok is megszenvedhetik a frissen felfedezett hibát.

2023.10.22. – Éppen egy hónapja érkeztek meg a boltok polcaira az új iPhone készülékek. A 15-ös széria nem változtatott a tavalyi felhozatalon, azaz maradt a „sima”, a Plus, a Pro és a Pro Max jelölés. Újítások terén sem kell hatalmas változásokra gondolni. Bekerült a régóta kért USB-C csatlakozó, míg a Pro modellek a korábbi nemesacél keretet titánra cserélték. A Pro változatokban az A17 Pro chip asztali szintű grafikát ígér, de az első játékok érkezésére még várni kell. Olyan címek debütálnak majd a telefonokon, mint a Resident Evil franchise vagy épp az Assassin’s Creed: Mirage.

Sajnos nem volt hibátlan a rajt sem. Először nem várt melegedésről érkeztek pletykák, ám hamar kiderült, hogy régebbi készülékek is érintettek. Ezt finomította a 17.0.3-ás iOS frissítés, legyen szó 15-ös vagy épp régebbi iPhone telefonokról. Szintén kiemelhetjük az elmúlt hét sztárját, a beégő kijelzőt. Nos, a probléma tényleg valós volt, ám szerencsére nem hardveres jellegű, azaz nem valós a beégés, csak annak tűnt. Az iOS 17.1 kiadásra jelölt béta verziója (RC) még AZNAP orvosolta is a problémát, jövő kedden már minden támogatott telefonra meg is érkezik a javítás. Úgy tűnik, azonban, hogy egy probléma még továbbra is megnehezíti az iPhone tulajdonosok életét.

Újabb idegesítő hiba jelentkezett az iPhone telefonokon

Redditen és Twitteren is egyre több felhasználó számolt be arról, hogy a telefonjuk nem ébresztette őket. Jobban megvizsgálva hamar kiderült, hogy jól látható módon, a telefon nemes egyszerűséggel néhány órára kikapcsolta magát éjjel. Ez nem csak idegesítő lehet, hanem komoly problémákat is okozhat, hiszen az ébresztő sem szólal meg ebben az esetben. Érdemes kiemelni, hogy ezúttal sem egy iPhone 15 hibáról beszélünk, hiszen régebbi, akár 12-es iPhone készülékeket is érint a hiba. Ami aggasztóbb lehet egy fokkal, hogy a tapasztalatok alapján a 17.1 RC változata sem segít ezen. Szerencsére az Apple-t sem kell félteni, ám addig is nem árt tudni a fenti hibajelenségről.

Forrás: PCFórum/Twitter

Vérlázító hiba az iPhone 15-ben? Ilyet talán sosem csinált az Apple

×