A gyártó vagy soha, vagy annyira régen követett el ekkora hibát, hogy már nem is emlékszünk rá. Komoly arcvesztés érheti miatta az iPhone-t.

2023.10.17. – Az egyik legsúlyosabb, mobiltelefonokban elkövethető hibát fedezte fel a készülékén iPhone 15 Pro Max felhasználók egy csoportja. Egyikük fényképek kíséretében számolt be róla a Redditen, hogy az Apple legújabb generációs iPhone-ja szinte használhatatlanná vált, miután

az ikonok simán beleégtek a kijelzőbe.

A hiba miatt szellemképessé váló, méregdrága készülék hibáját többen is visszaigazolták – vette észre a TweakTown. A megosztott fotók kapcsán a hozzászólók azt írták, a telefon panelje szinte teljesen kifehéredett, az alkalmazásikonok pedig végleg odasültek a képernyőre.

Posts from the iphone
community on Reddit

Érdemes megjegyezni, hogy az OLED panelek ugyan hajlamosak a beégésére, de mobileszközöknél azért nagyon nem gyakori – jellemzően inkább tévékkel és monitorokkal fordul elő. Mondjuk ez aligha vigasztalja a telefonért százezreket kifizető iPhone-tulajokat, akik egyértelműen és visszatérően jelzik a problémát. A wccftech elemzése szerint nem elszigetelt esetekről, vagy arról van szó, hogy adott tevékenységet folyamatosan végző emberek egy csoportja járt így, hanem több, a telefont nagyon eltérő módon használó user.

Forrás: Apple

Az Apple hivatalos úton még nem reagált a problémára

Ez leginkább azért lehet, mert nem történt meg annyi felhasználóval (vagy nem hangoskodnak eléggé), hogy megüsse a cég ingerküszöbét. A helyükben nyilván mi sem sietnénk a magyarázkodással, hanem megvizsgálnánk a jelentések hitelességét, ellenőriznénk a hibát, valamint azt, hogy nem hamisítványokkal történt-e a kijelző beégése. Ha mindezekre van válasz, és elég sok vásárló jár pórul a nyilatkozat se késhet sokáig. Addig is ne feledd: ha bármilyen problémád merül fel a legújabb generációs iPhone-nal, irány az első Apple bolt, ahol indokolt esetben alkatrész-, vagy készülékcserére számíthatsz. Mert a kijelző beégése aligha felhasználásból eredő, sokkal inkább gyártási hiba.

Amúgy nem ez az egyetlen baj velük:

Máris mérgesek az első iPhone 15 tulajok, az indok váratlan!

×