Az egyedi folyadékhűtéssel rendelkező PC a nyereményjáték leírása szerint tényleg emberi vért tartalmaz, és a gamerek vérét kérik cserébe.

2023.10.21. – A Microsoftnak már a marketingcsapatért megérte felvásárolni a Blizzardot. Ezt nagyon kitalálták: a Diablo 4 által szponzorált legújabb nyereményjátékban egy szerencsés játékos emberi vérrel töltött, folyadékhűtéses gamer PC-t nyer! Ez az akció-RPG sosem volt szégyenlős az unortodox promóciós taktikákkal. Egy korábbi Diablo 4 promócióban például azt lehetett megnyerni, hogy Megan Fox olvassa fel a játékosok saját nekrológját. A morbid ötletekre ezek szerint mindig rá lehet tenni egy lapáttal, és mikor máskor kellene tövig nyomni a gázt, mint Halloween idején? A Diablo IV – Season of Blood frissítést sajátos nyereményjáték követi, ami a gamerek VÉRÉT akarja. Persze törvényes keretek között.

Forrás: Blizzard

A Blizzard játékának frissen meghirdetett promóciója arra kéri a gamereket, hogy adjanak vért, és a donációt igazolják vissza a Diablo Blood Harvest kampány weboldalán. Ha ezt megteszik, vagyis egyre magasabb szintre pumpálják a vérükkel a digitális fiolát, különböző ajándékokat kapnak. A játékban használható fejlett fegyvereken és páncélzaton túl mountok is kaphatók a véradással. Ezt a csomagot lehet bezsákolni az adományozással:

  • Tier 1: Dagger – Bloodpetal Anlace + Axe – Bloodpetal Sever + Necro Offhand – Bloodpetal Heart + Sword – Bloodpetal Blade + Druid Staff – Bloodpetal Bludgeon
  • Tier 2: The Loch Raeth Maor Barbarian armor set
  • Tier 3: Vermilion Eye Piebald mount.

De az igazi őrület a fődíjként felajánlott folyadékhűtéses gamer PC, benne emberi vérrel!

Várjunk?! EMBERI VÉRREL??

Erre azt írja a promó oldal: „Igen, VALÓDI emberi vérrel. A számítógép [ezenkívül] tartalmazza: NVIDIA GeForce RTX 4090, Intel Core i9-13900K, 64 GB DDR5 RAM, 3 TB Gen5 NVMe M.2 SSD, és a Diablo jellegzetes piros/fekete színpalettájával, Season of Blood grafikával rendelkezik.” A PC azután válik megnyerhető ajándékká, hogy a Diablo IV által meghirdetett akcióban legalább 666 egység vér adományozásra került.

Bevallom: számítok valamilyen csavarra, hiszen ahogy levágott lábat vagy kiműtött vesét se törvényes tartani otthon, az emberi vér tárolása („hobbicélra” legalábbis) szintén tilos (ugye?). Minden bizonnyal valami olyan speciális folyadékmixről van szó, ami a túlnyomórészt mesterséges anyagok mellett tartalmaz némi vért is. De tény, hogy nagyon egyedülálló ajándék, amire a gyűjtők okkal fenhetik a fogukat. A rossz hír az, hogy Te egyik ajándékot se szerezheted meg, mivel a játékban csak az USA állampolgárai vehetnek részt.

Ez ugyanakkor ne vegye el a kedved a véradástól, mert hazánkban napi 1600-1800 véradó szükséges a biztonságos vérkészlet fenntartásához! Ha egészségügyi okokból nem adhatsz vért, támogasd a Vöröskeresztet hívásonként 250 forinttal a 1359-es adományvonalon! De ha nyújthatod a karod, ITT tudod megkeresni a térben és időben legközelebbi véradást.

Ha pedig ingyen tolnád a Diablo IV-et, legalább egy darabig:

Ingyen játszható a Diablo IV, de rövid ideig és csak egyetlen platformon

×