Egy dokumentum szerint jó ideje kész a PlayStation DualSense-ben tárolt füles koncepciója, de csak nemrég stoppolták le az ötletet hivatalosan is.

2023.10.19. – Beépített Bluetooth headset tárolóval és töltővel rendelkező DualSense kontrollerek jöhetnek a PlayStation konzolokhoz, ha a Sony életre hívja a nemrég levédett ötletet. A sajátos és pofás fülhallgató-megoldásról szóló szabadalom terve tavaly április óta kész, de csak a múlt héten vették jegyzékbe hivatalosan is.

Forrás: GameRant

A részletes ábrákat tartalmazó leírás szerint az újgenerációs DualSense kontroller már bírna a PlayStation konzollal kompatibilis Bluetooth headset tárolásának-töltésének-párosításának képességével. Úgy fest, hogy a fülhallgatók végleges pozícióját a kontrollerben még nem döntötték el: bekerülhetnek a touchpad alá, egy kis rekeszbe, de lehet, hogy a kontroller aljába lehet majd pattintani, esetleg reteszelni őket. Erről egyelőre nem született döntés, viszont a koncepciót mindenképpen megtartanák maguknak – ezért le is védették.

Egy ilyen kontroller-headset kombó kényelmesebbé tehetné a fülest használó gamerek életét. Nem kellene például kábellel, vagy párosítgatással bajlódni, ahogy a külön-külön töltögetés sem okozna gondot: többé nem járhatnánk úgy, hogy amíg az egyik megfelelő töltöttséggel vár, a másikról elfeledkeztünk, így éppen nem lehet használni. „A kontrollert úgy tervezték, hogy egyszerre legyen beviteli eszköz, valamint a fejhallgató tárolására, töltésére és csatlakoztatására szolgáló tok. A kontroller fejhallgató tokként és fülhallgató töltőként való használata kiküszöböli a két külön eszköz kezelésének szükségességét” – érvel a Sony.

Forrás: USA Szabadalmi Hivatal / Sony

Fontos leszögezni: attól, hogy ez a szabadalom nyilvánosságra került, még nem lehet mérget venni rá, hogy valaha eljut a vásárlókhoz. A Sony ezerszámra nyújt be kérelmeket az USA szabadalmi hivatalához, minden egyes évben. Ezt azért teszi, hogy a következő potenciálisan nagy ötletet nehogy valaki más valósítsa meg helyette. A szabadalmaknak csak egy elenyészően kis része válik valósággá, de sosem részesülnénk belőlük, ha a PlayStation csapata nem ötletelne és szabadalmaztatna folyamatosan. Az amúgy, hogy a PS5, PS5 Pro vagy PS6 DualSense kontrollere a jövőben headset töltő rekesszel is rendelkezzen, pazar ötlet. Azt főleg támogatnánk, hogy egy ilyen fülhallgató legyen a konzol alapcsomagjának része. Bár ezzel bilibe lóg a kezünk…

Tárhelyet is neked kell pluszban tenni a PlayStation aljába:

Nem elég a hely PS5-ön? Nem csoda – Ez a top 5 SSD megmenti a napot

×