A GTOGG független játékfejlesztő csapata örömmel jelenti be, hogy GT-099: A Shadow in Space címen belekezdett egy pszichológiai horrorjáték fejlesztésébe.

2023.101.8. – Nagyon nagy örömmel hallunk olyan játékfejlesztésekről, melyeket magyaroknak köszönhetünk, mi is rendszeresen beszámoltunk az ilyen alkotásokról. Már csak azért is, mert láthatjuk, hogy hazai fejlesztők is egyre aktívabban vesznek részt a nemzetközi játékiparban. Főleg akkor öröm ez, mikor a magyar játékok a nemzetközi színtéren is megjelenhetnek.

Ilyen ambíciókkal indult neki nemrég a magyar és független GTOGG nevű játékfejlesztő csapat egy friss játéknak, melyet ők is a pszicho-horror kategóriába sorolnak. Mivel azonban a cím az űrben játszódik, a sci-fi rajongóknak is érdemes lehet felfigyelni rá. A GTOGG szerint a játék egy sötét hangulatú narratív cím lesz, amit részben H.P. Lovecraft és Edgar Allan Poe munkássága ihletett. Íme egy rövid bemutató videó.

 

Miről szól?

A történet szerint a titokzatos GT-099 űrállomás felfedezése lesz a feladatunk, kalandjaink során pedig távoli kultúrákat és egyéb rejtélyeket fogunk feltárni. A történetben fokozatosan fény derül majd az állomás nyomasztó múltjára, mely révén a káosz és őrület világába fogunk betekintést nyerni. Hogyan és honnan érkezett a GT-099 a Naprendszerbe? Mi történt az állomás első felbukkanása óta eltelt évek során? És ami a legfontosabb: kik jártak még előttünk az állomáson, s milyen hátborzongató igazságokra bukkantak?

Habár a fejlesztés még rendkívül korai stádiumban van, a csapat a fenti videóval szeretne némi betekintést engedni a projektbe. Ha minden igaz, a játékosok nagyjából ilyen sötét hangulatra számíthatnak. Nyilván véleményt alkotni még nagyon korai lenne, reméljük, hogy a fejlesztők hamarosan egy gameplay videót is közzétesznek. Természetesen a készítőknek rengeteg ötletük van, amit reméljük, lesz alkalmuk megvalósítani. A játékról egyébként friss infókat találtok a X-en, de csatlakozhattok a Discord csoporthoz is.

A magyar játékfejlesztésre ráfér a fejlesztés, már csak azért is, mert a napokban jött a hír egy erős leépítésről. A Zen Studios nemrég meglepően kegyetlen körülmények között bocsátotta el a munkavállalóinak közel negyedét. A Forbes-nak nevüket érthető módon elhallgató érintettek szerint a magyar stúdió vezetése október 13-án egy rövid Zoom-hívásra invitált több mint dolgozót, majd az alig 10 percig tartó meetingen szembesítették őket az elbocsátásuk tényével. Az egyik fejlesztő szerint egy kollégát 15 év munkaviszony után rúgtak ki. Gazdasági okokon és belső átalakításokon túl bővebb indoklást állítólag senki sem kapott, pedig a stúdió 121 teljes állású alkalmazottjainak nem kevés, 26 százalékáról van szó.

Így aztán nagyon reméljük, hogy a GTOGG kitart a projekt mellett és sikeres játékot dob piacra. Nagyon várjuk a végeredményt!

Ezt láttad?

Utolsó esély – Ez a 7 játék kerül ki a PS Plus kínálatából novemberben

×