Ma már szinte minden filmből, vagy sorozatból készült horrorváltozat. Ez alól Micimackó sem volt kivétel, ám ezt most pár gyermek a saját bőrén tapasztalta meg.

2023.10.17. – Rhys Frake-Waterfield rendezésében érkezett idén egy igencsak megkérdőjelezhető film. Micimackó: Vér és Méz címmel készült egy olyan indie-horror, ami gyerekkorunk legkedvesebb, legártatlanabb medvéjét új, szokatlan szerepbe helyezte. A Vér és Méz ugyan összességében nem nyerte el a kritikusok tetszését, sajátos világképével és kifacsart (néha szó szerint) karaktereivel egy meglehetősen stabil rajongótábort szedett maga köré. A vérben és gusztustalan jelenetekben úszkáló film folytatást is kap, amit jó eséllyel 2024-ben fognak bemutatni.

Az, hogy ezek a jelenetek mennyire kibírhatatlanok, a nézők tűréshatárától függ. Ha nem tudtál megnézni egyetlen Fűrész kínzást sem, a Micimackó: Vér és Méz nem a Te filmed lesz. Azonban, ha nemkülönösebben hatottak meg Jigsaw kreatív társadalmi kísérletei, ezt a filmet is könnyen le fogod tudni. Viszont, hogy mennyire szórakoztató, az már más kérdés és talán egy fokkal objektívebb kérdés… Amiben viszont nagy valószínűséggel mindenki egyet tud érteni, hogy a horrorköntösbe bújtatott Micimackó nem gyerekeknek szánt alkotás. Legalábbis eddig én ezt hittem.

Floridai rémálom

A CBS hozott le a napokban egy riportot egy floridai általános iskolában történt kellemetlen esetről. Mint kiderült, a Micimackó: Vér és Mézet vetítette le egy matektanár a negyedikes diákjainak, akik ennek hatására komoly traumát szenvedtek el. A gyerekek 20-30 percet láttak a filmből, mire a könyörgésük hatására a tanár végre kikapcsolta a filmet. Legalábbis ezt állította az egyik ikerpár édesanyja. Persze azt még hozzátette, hogy eredetileg pont, hogy a gyerekek választották ezt a filmet. Valószínűleg az történhetett, hogy a tanár lehetőséget adott a gyerekeknek arra, hogy válasszanak valamit, amit szívesen megnéznének. A felnőtt pedagógus gépén pedig biztosan ott csücsült a Micimackó: Vér és Méz, ennek láttán pedig a hangosabb gyermekek felbátorodtak és megkérték tanárukat, hogy vetítse le a horrort.

micimackó

És valahol itt jön képbe az, hogy ki, mennyire vállal felelősséget a diákjaiért. A Micimackó horror korhatárbesorolást sem kapott, pontosan azért, mert annyira brutális. Ezt a tanárnak tudnia kellett volna és nem lett volna szabad adnia a gyermekek kérésének. Az iskola természetesen felvette a kapcsolatot az érintett pedagógussal és „megfelelő intézkedéseket tett a tanulók biztonságának és jólétének biztosítása érdekében.”

Ezt olvastad már?

Vérbő Halloween: 10 új horrorfilm és sorozat a Netflix kínálatában

×