Egy nemrég megjelent Nintendo szabadalom sokak szerint megmutatja, hogy milyennek tervezik a Switch 2 konzolt. Jöhet pár változás.

2023.10.17. – Szeretném előre leszögezni, hogy nagyon szkeptikus vagyok, különösen akkor, amikor valamilyen szabadalom alapján próbálnak rájönni egy eszköz kinézetére vagy funkcióira. Így amikor a GameRant egy szabadalom alapján beszél arról, hogy milyen lehet majd a Nintendo Switch 2, akkor erről csak érdekességként érdemes beszélni.  Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a Nintendo új konzoljáról szóló pletykák már jó ideje keringenek. Sok iparági bennfentes állítja, hogy a Nintendo már évek óta dolgozik a Switch hibridkonzol utódján, sőt egyesek szerint már jövőre megjelenhet.

Hogy ez az új konzol hogyan nézhet ki, szintén rengeteg elmélet kering a neten. Egyesek szerint például a Switch 2 a hordozhatóság helyett inkább a teljesítményre fog fókuszálni. Mások szerint egy kézi és otthoni konzolhibrid lesz, akárcsak elődje. Ha a Nintendo nemrég közzétett szabadalmából indulunk ki, akkor úgy tűnik, hogy az utóbbi lehet a helyzet.

Nintendo szabadalom

A 2022 végén benyújtott, de csak idén októberben közzétett szabadalom egyértelműen egy hordozható konzolt mutat be, ami persze egyáltalán nem biztos, hogy a Switch 2. Simán lehet egy másik eszköz, vagy egy terv, amit már rég elvetettek. No, ezért vagyok szkeptikus. Mindenesetre 4 rajzot láthatunk, ami kiemel néhány elég nagy különbséget az eredeti Switchhez képest. Kezdjük azzal, hogy ez az új kézi konzol már nem használ Joy-Conokat, beépített gombokkal kell beérni, valahogy úgy, mint a Switch Lite esetében.

Ahol a dolgok kezdenek érdekessé válni, az a készülék alja, ahol mostantól a Home gombot kell keresni. A szabadalmi leírás szerint a gomb ide helyezését az indokolja, hogy a játékosoknak ritkán kell majd használniuk a game során. Így a Nintendo helyet szabadíthat fel a készülék előlapján. Az alsó felületen találni a konzol USB-portját (54), a hangszórókat (55 és 56), valamint a képernyőképek és felvételek készítésére szolgáló gombot (44).

A konzol teteje nem sokban különbözik az első Switchtől, az egyetlen lényeges különbség, hogy a hangerőszabályzó és a bekapcsológomb helyét felcserélték. Továbbra is van fejhallgató-csatlakozó és kazettafoglalat, ami jó hír a fizikai játékok rajongóinak. Azt persze nem lehet tudni, hogy a korábbi Switch játékokat futtatja-e fizikailag.

Ha ez a szabadalom valóban a Nintendo következő konzoljáról árulkodik, akkor biztos, hogy sokan fognak még erről beszélni. Te mit gondolsz?

Ezt láttad?

Ez a gamer szék videokártyának néz – Hűti a tested játék közben

×