Magasabb havidíjat kell majd leszurkolnod az Nvidia GeForce Now szolgáltatásáért, és várhatóan nem is kevéssel. Így és ekkortól jön az emelés.

2023.10.17. – Mivel Kanadán kívül európai területeket is érint a GeForce Now új ártáblája, borítékoljuk, hogy az emelés előbb-utóbb el fogja érni Magyarországot. A korrekció mértéke nem semmi, de az Nvidia szerint mindenképpen szükség van rá, hiszen nagyon megemelkedtek a működési költségek. Oké, de ennyire?

Ami a Google-nak nem jött be a Stadia üzemeltetésével, azt sikerre vitte az Nvidia. A több mint 1500 játékot elérhető közelségbe hozó cloud gaming szolgáltatás azt ígéri, hogy némi havidíjért cserébe bármilyen eszközön futtathatóvá tesz olyan game-eket, amelyek amúgy csak erős PC-n futnának megfelelő színvonalon. Letöltést, frissítést, patchelést egy játék sem igényel, a GeForce Now-val csupán játszani kell, várakozás és üresjárat nélkül.

Drágább lesz a GeForce Now

A szolgáltatás szépen hangzik és szép is, de jelentős mértékeben megemelkedik az ára, mindjárt november 1-jétől. Az új díjszabás alapján kb. 9-10 százalékos drágulás történik Kanadában, Nagy-Britanniában, Svédországban, Norvégiában, Dániában, Csehországban és Lengyelországban. Első látásra azt hihetnénk, hogy csak ezekben az országokban megy fel a GeForce Now ára, de valójában arról van szó, hogy ezek nagyobb régiók, eurótól eltérő pénznemmel – csak ezért kaptak önálló oszlopot a táblázatban, amiben megtalálható a komplett eurózóna is. Ezzel gyakorlatilag megpecsételődött a felhőalapú szolgáltatás összes európai előfizetőjének sorsa.

Ennyivel emel az Nvidia

A Priority csomag ára havi 9,99-ről 10,99-re, míg a hathavi 49,99-ről 54,99 euróra módosul. A még több funkcióval és legmagasabb teljesítménnyel rendelkező Ultimate havi 19,99 helyett 21,99, a hathavi 99,99 helyett 109,99 euró lesz. Az új árak 2023. november 1-től érvényesek, de ha ennél korábban előfizetsz, akkor az általad választott időtartamra még a régi árak lesznek érvényesek.

És ezt láttad már?

Íme 5 dolog, amiben még mindig az Nvidia jár az élen – Legyőzhetetlenek?

×