A Minecraft a világ egyik legsikeresebb videojátéka. A napokban átlépte a 300 milliós álomhatárt az eladások terén, ám ez mire elég az örök ranglistán?

2023.10.16. – A videójátékok története az 1950-es években kezdődött, amikor az elektronika fejlődésével egyre több lehetőség nyílt a játékok fejlesztésére. Az első játékok egyszerű grafikával és hanghatásokkal rendelkeztek, és általában játékgépeken játszottak.

Az 1970-es években megjelentek az első otthoni konzolok, mint például az Atari 2600, amelyek nagy népszerűségnek örvendtek. A 80-as években a számítógépek elterjedése lehetővé tette az új típusú játékok, mint a szerepjátékok vagy az akció-kaland játékok megjelenését.

A 90-es években a 3D grafika megjelenése forradalmasította a játékfejlesztést. Az első személyű lövöldözős játékok, mint a Doom, vagy a stratégiai játékok, mint a Warcraft, nagy sikernek örvendtek.

videojáték

A 2000-es években az internet terjedése lehetővé tette a többjátékos online játékok kialakulását. Ebben az időszakban jelent meg a World of Warcraft vagy a Counter-Strike.

Azóta a videójáték ipar egyre nagyobb teret hódít, és számos különböző platformon elérhetők el a szoftverek. Ma már konzolokon, számítógépeken, de akár még a telefonunkon is jó minőségben játszhatunk. A játékok sokfélesége és komplexitása folyamatosan növekszik, és ma már a kultúra fontos részévé váltak.

Egy játék mind fölött

S míg sok százezer címmel lehet találkozni az interneten, van pár játék, ami univerzálisan elismert. Ilyen például a Minecraft is, ami lassan 15 éves lesz, mégis őrületes mérföldkőhöz ért.

A Mojang fejlesztése egy igazi ikonnak számít, szinte nincs is olyan ember a Földön, aki ne hallotta volna a játék nevét legalább egyszer. A sandbox kaland a világ egyik legtöbbet értékesített darabja, ráadásul úgy néz ki, hogy nem szeretne lassítani.

minecraft

Most érte el nemrég a „több mint 300 millió eladott példány” mérföldkövet. Mindezt maguk a fejlesztők közölték a Minecraft Live 2023 során. Hatalmas teljesítmény ide vagy oda, ettől függetlenül is nagy bulira készül a Mojang 2024 elejére. Már dolgoznak a színfalak mögött egy hatalmas ünnepi frissítéssel, ami a 15. évfordulót lesz hivatott megünnepelni.

Na, de mire elég ez a 300 millió eladott példány?

Íme a 10 legnagyobb példányszámban értékesített videojáték listája:

  • 10. Overwatch – ~50 millió példány
  • 9. The Witcher: Wild Hunt – ~55 millió példány
  • 8. Red Dead Redemption 2 – ~58 millió példány
  • 7. The Elder Scrolls V: Skyrim – ~60 millió példány
  • 6. Mario Kart 8+Deluxe – ~64 millió példány
  • 5. PUBG – ~75 millió példány
  • 4. Wii Sports – ~83 millió példány
  • 3. Grand Theft Auto V – ~185 millió példány
  • 2. Minecraft – ~300 millió példány
  • 1. Tetris – ~520 millió példány

Ezt olvastad már?

Vérbő Halloween: 10 új horrorfilm és sorozat a Netflix kínálatában

×