Azt hihetnénk, hogy manapság már minden kialakítást ellőttek a gyártók, ám nem is tévedhetnénk nagyobbat. Ezúttal a Huawei cáfolna rá az iparágra.

2023.10.16. – Manapság ismét átalakulás előtt állnak a mobiltelefonok. Az elmúlt években megszokhattuk a szinte csak kijelzőből és egy hátoldali kameraszigetből álló készülékeket, ám sokak szerint már más az irány. Több gyártó is kacérkodik a kihajtható, kinyitható telefonokkal. Néhányan már több generációt is piacra dobtak, a Samsung kiemelkedik ezek közül a Flip és a Fold szériájával, de ott az Oppo és a Huawei is. Ezek a konstrukciók azonban közel sem tökéletesek még, de minden egyes évben látható nyoma van a fejlődésnek.

A legtöbb, külsős felhasználó a sérülékeny kijelzőtől fél a legjobban. Ezek a megjelenítők a rugalmasság miatt sok esetben sima műanyag bevonatot kapnak, nem pedig a jól megszokott üveget. Amellett sem szabad elmennünk, hogy még bizony mindig érezhető és látható nyoma van a zsanérnak is, mely szintén negatív pont sokaknál. Úgy tűnhetett, hogy már mindenféle kialakítást láthattunk, amit ki lehet hozni a telefonokból, ám a Huawei a kínai fórumokon rácáfolt ezekre.

Különleges kialakítással tervez a Huawei

Huawei

A fenti kép a kínai közösség oldalon, a Weibón látott napvilágot. Különlegessége, hogy aszimmetrikus kialakítást kapott a telefon, ezért pedig a kameramodul felelős. A készülék kihajtott állapotában a kamerák a felhasználó felé néznek, így szelfi kameraként használhatóak. Összehajtott állapotban pedig hátrafelé tekintő optikákként viselkednek a GizmoChina információi alapján. A megoldás pozitívuma, hogy állapottól függetlenül azonos kamerákat használna a telefon, így a lehető legjobb minőséget érhetik el a felhasználók. A tripla kamerából álló „sziget” egyik tagja ráadásul arcfelismerésre is használható, azaz biztonságos, biometrikus azonosítást is lehetővé tehet majd.

Forrás: HVG

A mobilod a zsebedben már most tudhatja, hogy mikor fogsz meghalni

×