A Microsoft mostanában szeret pénzt költeni. Ám most egészen pozitív kontextusban állítjuk ezt, hiszen most akár Te is levarrhatod őket pár millióval.

2023.10.16. – Komoly költekezőhullámban találta magát a Microsoft az elmúlt időszakban. Hosszú idő után megtört a jég, Bill Gates redmondi székhelyű cége felvásárolta az Activision-Blizzardot. Ennek az akvizíciónak hatalmas hatása lesz a videojáték-iparra, hiszen ez majd ismét felszínre hozza az exkluzivitás kérdését.

Az Activision-Blizzard olyan játékokért felelős, mint a Call of Duty-sorozat, a Diablo, a World of Warcraft, vagy éppen az Overwatch. Ezek a címek mind-mind kulcsszerepet játszanak a PlayStation platformokon is (kivéve a WoW), ám így, hogy a Microsoftté a csoport, ez könnyen lehet, hogy megváltozik.

Diablo és Overwatch nélkül még talán meg is lennének a Sony gépét nyüstölők, viszont a CoD egy olyan ikonikus sorozat, aminek a hiányát biztosan megérezné a PS-közösség is. Ennek kapcsán biztosan gőzerővel folynak már most a tárgyalások, a Sony biztosan nem szeretné elveszíteni ezt az aranybányát.

Másrészről viszont új lehetőségek kapuját nyithatja meg az Activision-Blizzard felvásárlása. Több jelenleg is folyó projekt sorsáról dönthet is a Microsoft, na meg a jövőben akár fel is éleszthetnek elfeledett sorozatokat. Sőt, ha a fejlesztőcsapatokat vegyítik, akár régi kedvencet is új irányba terelhetnek. Példának okáért ott van a Halo-sorozat, aminek az új epizódján így még a Call of Duty fejlesztői is dolgozhatnak majd.

Más terület, ugyan az a Microsoft

S ha már lúd, legyen kövér. A Microsoft továbbra is költekezik, viszont ezúttal bárki profitálhat belőle. Sokkal kisebb, ám annál fontosabb volumenű befektetés az a közfelhívás, amire hajlandó 5 millió forintot fordítani a redmondi cég.

A Microsoft tisztelettel meghív mindenkit, hogy próbálja ki az új, AI-alapú Bing keresőeszközeit. Ha pedig így teszünk, 15000 dollárt tesznek fel arra, ha valami kritikus hibát találunk a rendszerben. Így van, elég csak használni a felületet, s ha valami orbitális bakiba ütközünk, majd pedig ezt jelentjük, körülbelül 5,5 millió forint ütheti a markunkat.

Szigorúan véve a jutalomprogram a biztonsági szakembereket célozza meg, az ötlet pedig az, hogy különféle hibákat és biztonsági problémákat kell találni a Microsoft termékeiben és szolgáltatásaiban. Ezután, ha ezt jelentik, jutalmat kapnak. A teljes 15 000 dollár megszerzéséhez részletes jelentést kell benyújtani, amely természetesen meg kell, hogy feleljen a benyújtási követelmények nagyon hosszú listájának. Miért is lenne egyszerű, nemde?

microsoft

Meg kell határozni a hiba, vagy sérülékenység típusát és az érintett környezetet, beleértve a BuildLabEx karakterláncot. Készíteni kell egy, a biztonsági rés reprodukálásáról szóló jelentést, a koncepció bizonyítékát és még sok más egyebet.

Itt a gyakorlatban nem elírásokra kell gondolni, hanem olyan kritikus problémákra, amik önmagában megváltoztatják az AI-kontrollált Bing működését. Ha valaki felfedez egy olyan rést, aminek hatására az AI-chat viselkedése megváltozik, vagy olyan változások mennek végbe, hogy minden felhasználó érintett lehet, természetesen jár a jutalom.

Ha érdekel a program, erre a linkre kattintva részletesebb leírást kaphatsz róla. Na, meg egyből jelentkezhetsz is rá!

Ezt olvastad már?

Ingyenes prémium előfizetéseket osztogat a GeoGuessr – Így húzhatod be

×