Visszatér minden idők egyik, ha nem a legjobb körökre osztott taktikai stratégiája, a HEROES III, csak épp nem úgy, ahogyan gondolnánk.

2023.10.15. – Meggyőződésen, hogy égető szükség volna a Heroes of Might & Magic-sorozat visszatérésére. No nem azért, mert a gyerekkorom egy igen nagy részét (amennyit már magamnak sem mernék bevallani) ezzel játszva töltöttem, hanem mert manapság hatalmas vákuum tátong a taktikai-RPG elemekkel teletűzdelt fantasy stratégia műfajában, amit csak nagyon kevesen próbálnak betölteni, és még kevesebbnek sikerül.

A HEROES-széria pedig nem csak ezt a hiányt volna képes mérsékelni, de talán még a zsáner reneszánszát is elhozhatná – mint például most a Baldur’s Gate 3 is teszi a CRPG-nek. Ha pedig amúgy is nagy divatja van a remake-eknek, akkor miért is ne nyúlhatnának vissza a legjelentősebb, legimádottabb és legnépszerűbb darabhoz, a HEROES III-hoz? Jó lenne, de esély az nagyon kevés van rá, főleg azért, mert ha ne adj isten valami félrecsúszik, akkor a feltámasztást elrontó stúdiót egészen az Inferno legmélyebb tömlöceibe száműzik.

A HEROES III minden idők egyik legkultikusabb játéka, így Demoklész fenyegető kardja állandóan ott lebegne a felújítást végző csapat feje fölött.

Most azonban nagyon úgy fest, hogy visszatér a legendás játék, de sajnos nagyon nem úgy, ahogyan és amit megérdemelne.

Kissé meglepő, de a feltámasztás egy olyan helyről jött, ahonnan a legkevésbé sem várná az ember: a World of Warships-től. Bizony, a népszerű, tengeri ütközetekre épülő multiplayer valamiért visszanyúlt 1999-be, hogy a HEROES III ikonikus karaktereivel dobja fel az epikus csatáit.

Az október 18. és november 8. közötti crossover részeként hat HEROES-hős kerül a Warships csatahajóinak fedélzetére – méghozzá sokukat az eredeti szinkronszínészeik szólaltatják meg. Mellettük még négy másik jellegzetes karakter is tiszteletét teszi: Mephala, az elf ranger, Solmyr, a dzsinn, Nymus, a démon, illetve és Gunnar, az Overlord. Mindegyikük egyedi képességeket kapnak, melyekkel alaposan megízesítik majd az ütközeteket.

Mindezen túl egy teljesen egyedi pálya is érkezik, ami a HEROES jellegzetes elemeiből állnak össze, azaz rácsokra lesz felosztva, nyersanyagokat kell gyűjteni, és a térkép bizonyos részeit a haladásunkkal oldhatjuk fel. Pont, mintha a HEROES III-mal játszanánk, konstans a tengeren, a partra szállás lehetősége nélkül.

Hogy pontosan miként fog ez működni, az jó kérdés, de a rajongók teljesen ingyenesen kipróbálhatják, lévén a World of Warships – a Wargaming összes címéhez hasonlóan – free to play. Ugyanakkor, ha megtetszik a Warships, akkor érdemes lehet ellátogatni a héten a Steamre, ahol egy kiemelt DLC-csomagot féláron kínálnak, amelyben egy csomó prémium extra tartalom mellé a Heroes of Might & Magic III HD Editiont is hozzácsapták.

Ezt is érdemes elolvasnod:

6 legendás játék, aminek a remake-jéért a lelkünket is eladnánk | 2.

×