A Warzone és Modern Warfare III rajongói ismét örülhetnek. Egy régóta kért mechanikát implementáltak a Call of Duty fejlesztői, melyet be is mutattak.

2023.10.15. – A Call of Duty: Modern Warfare III második béta hete javában tart. Szombat estétől már teljesen nyílt keretek között próbálgathatják a játékosok az újdonságokat. Legyen szó Xbox, PC vagy PlayStation platformról, hétfő délelőttig szabad a móka. Szükség is van ezekre a tesztekre, hiszen a játék rengeteg új tárggyal is bővítette a felhozatalt, köztük érdekes gránátokkal. Megemlíthetjük a Thermobaric Grenade-et, melynek hatalmas robbanása nem csak stunolja a játékosokat, de bizonyos ideig nagyobb szorzót is ad a robbanóeszközök sebzésére.

Akkor ott van az EMD Grenade is, mely az ellenfeleket felfedi a játék megújított minimapján. A fejlesztők ezek működését, hatásait is vizsgálják a tesztek során. Csak úgy nem fognak bejelenteni új tárgyakat, ám az elmúlt két hét során sokat finomítottak egy-egy mozgáson vagy épp Perk működésén. Túl nagynak bizonyul a Thermobaric gránát sebzése? Még időben módosíthatják az értékeket. Úgy tűnik azonban, hogy a régi gránátokkal kapcsolatban is érkeznek majd változások.

A Counter-Strike játékokból inspirálódott a Modern Warfare III?

A Flash gránátok több FPS és TPS játékban is megfordultak már az idők során, ám a legtöbb embernek a Counter-Strike széria ugrik be róla, fiatalabbaknak a Valorant különböző képességei. A Call of Duty játékokban is régóta megtalálhatjuk már őket, ám a Sledgehammer Games tegnap leleplezte, hogy ezentúl máshogy működnek. A megnevezett játékokhoz hasonlóan immáron egy egyszerű elfordulással is kijátszhatjuk a Flash gránátot alkalmazó ellenfelet. 

Erről egy rövidke bemutató videót is készített a fejlesztőcsapat. A fogadtatás azonban felemás volt. A játékosok nagy része örül a változásoknak, ám elmondásuk alapján bizony jóval korábban kellett volna már implementálni ezt a megoldást. Jobb későn, mint soha. Nem igaz? Remélhetőleg a játék startjáig több hasonló, kisebb, de annál érdekesebb fejlesztés is napvilágra kerül. Már a teljes megjelenésre sem kell sokat várni, november 10-én startol majd a móka.

BIZTATÓ: Így készülnek a csalókra a Modern Warfare III fejlesztői

×