A Modern Warfare III béta első hetében felbukkantak a konzolos csalók. A PC változat is rejteget majd meglepetéseket a megjelenés napján.

2023.10.14. – A multiplayer játékok legnagyobb problémája 2023-ban is a csalók kérdése. Sajnos tökéletes védelem nincs, még az iparág legjobbjának tartott Valorant – Vanguardon is átjuthatnak a rossz szándékú játékosok. A Warzone vagy a hamarosan érkező Modern Warfare III sem kivétel ez alól, hiába dolgozik a játék mellett az előző klienshez elkészült, kernel-szintű Ricochet. A fejlesztők a Season 3 érkezése előtt bejelentették, hogy vicces büntetésekkel fogják jutalmazni a csalókat. Nem csak a Cronus, XIM és hasonló hardveres eszközöket szűri ki a rendszer, hanem a túl gyanús játékosokat is. Az alábbi büntetésekkel találkozhatunk jelenleg:

  • Cloaking – Elrejtik a csalás nélkül harcoló, legit játékosokat a csalók elől
  • Disarm – A fejlesztők kiveszik a csalók kezéből a fegyvereket, így a legkeményebb aimbot birtokában sem tudnak már tovább lőni
  • Damage Shield – A csalás nélküli játékosokat hiába lövik a csalók, egyszerűen nem sebeznek majd a lövedékek

Júliusban azt is megtudtuk, hogy a korábban bevezetett három „szívatás” után egy negyedikkel is bővült a RICOCHET felhozatala. A csalók azóta „hallucinációkat” láthatnak, melyek valós játékosok kivetülései a szervereken.

A Modern Warfare III sem fogja kímélni a cheatereket

A Call of Duty: Modern Warfare III első béta hétvégéjén már feltűntek a csalók, holott csak PlayStation platformon élesedett. Azóta kiderült, hogy fejlesztői Kitek segítségével tudták ezt véghez vinni, melyből nem sok került ki a piacra, emiatt nem kell aggódni. A PC-s csalások miatt már annál jobban, de a fejlesztők ezzel kapcsolatban is biztató híreket jelentettek be. A második héten aktívan monitorozzák a szervereket, azonnal repülnek majd a csalók. Szintén kellemes hír, hogy a novemberi megjelenés új védelmi vonalakat, és a fentiekhez hasonló, friss szívatásokat tartogat majd a rosszakaró játékosok számára. Remélhetőleg be is tartják a fenti ígéretet.

ENNYI: a CoD és egy sor másik nagy game kiadója a Microsofté

×