Tippek és akciók

Ezzel a 32 kiváló játékkal teljesen ingyen, bármiféle költés nélkül játszhatsz

2023.10.01. – Nem lehet eléggé hangoztatni, hogy milyen jó dolguk is van a PC-s játékosoknak. No, nem a gyatrán sikeredett játékportok miatt, hanem mert minden egyes héten több tucatnyi kiváló játékcsodával ajándékozzák meg a PC-s tábort a játékfejlesztők maguk, vagy épp az online áruházak tulajdonosai, melyeket mindenki teljesen ingyen a könyvtárához adhat.

Ezúttal nem kevesebb, mint 32 remek játékba vethetjük bele magunkat, melyek kivétel nélkül remek kikapcsolódást nyújthatnak. Fontos azonban, hogy míg sok játék hosszú ideig ingyenes marad, addig néhányra csak pár napig – vagy óráig lehet csak lecsapni.

EPIC GAMES STORE

OKTÓBER 12-TŐL 19-IG:

  • Blazing Sails – egy roppant szórakoztató csapatos PvP, amiben a pajtásokkal egy kalózhajó legénységét alakítjuk
  • Q.U.B.E. Ultimate Bundle – egy gigantikus rejtvényjáték-gyűjtemény, amiben a Q.U.B.E. összes megjelent részét és kiegészítő tartalmát megkapjuk

OKTÓBER 20-IG:

  • The Crew Motorfest – a Forza Horizon mintájára megújított The Crew etapja (a Ubisoft saját boltjában is)

OKTÓBER 19-TŐL:

The Crew Motorfest

STEAM

  • Draw – egy roppant stílusos, egyedi és szórakoztató puzzle-platformer, amiben a továbbjutáshoz magunknak kell megrajzolnunk mindent.
  • The Windows Are Gone – egy rövid, alig egyetlen óra alatt kipörgethető szürreális pszichológiai horrorjáték, ami a bűntudat és a traumák feldolgozásáról szól.
  • Cards of Ethernity – az Aether dark fantasy világában játszódó, meglepően mély és tartalmas gyűjtögetős kártyajáték, mai néhol eléggé tud hasonlítani a Heartstone-ra.
  • DawnOfCombat – egy szégyentelen Vampire Survivors-klón bullet hell, de a jobbik fajtából – és azzal a csavarral, hogy itt egy űrhajóval kell túlélnünk az ellenséges űrbéli hordákat.
  • Reapers – egy jól kitalált, disztópikus világra épülő gyűjtögetős kártyajáték – ami NEM hasonlít a Heartstone-ra

Draw

  • Tatari: The Arrival – ez a Tatari című hamarosan megjelenő horrorjáték előzménye, ha úgy tetszik prológusa, amiben egy tokiói nyomozóval kell egy fiatal eltűnését felgöngyölíteni.
  • Project Adder – egy open-source (azaz teljesen szabadon átalakítható) run&gun roguelite 2D-s akció-platformer (fuhh), amiben zombihordák ellen kell túlélnünk.
  • Thyria: Step Into Dreams – ez is egy prológus, de a tartalmasabb fajtából. A Thyria előzményben alaposan megismerhetjük a hamarosan érkező körökre osztott RPG meglepően remekül felépített világát, annak komplex, működését, izgalmas harcrendszerét, és változatos karaktereit. (magyar felirat is van benne)
  • Embers: Return to Dragonland – egy iszonyatosan pörgős twin-stick kooperatív akció-RPG, amiben két sárkánygyíkot irányítva kell rémségek változatos hordáit legyűrni.
  • Resonite – ez sokkal inkább egy szociális gamer platform, mintsem egy hagyományos értelembe vett játék. Itt a játékosok találkozhatnak, beszélgethetnek egymással, vagy akár egyedül – vagy közösen saját szórakozást alkothatnak. A Resonite-ban bárki azt és úgy csinál, amit csak akar – természetesen mások zaklatása, gyűlöletkeltés és más hasonlóan toxikus megnyilvánulás nélkül.

Thyria: Step Into Dreams

  • Verdict: Descent – egy írásra kihegyezett mmorpg, annak is a retro vonulatából. Rendkívül egyedi, de nem való mindenkinek.
  • Search All: UFO – egy hagyományos „talált meg a képen” típusú meditatív puzzle, amiben irdatlan mennyiségű UFO-t kell kiszúrnunk.
  • Minute – egy egészen remek steampunk 3D akció-platformer, amiben egy játékkészítő műhelyben kell ádáz harcot vívnunk a bogarak ellen egy felhúzhatós figurával, miközben a műhely rejtett titkait is fel kell fedeznünk. A játékot a DigiPen Institute of Technology iskola tehetséges diákjai készítették.
  • M.E.A.T. Veterans – egy old school, piszok pörgős multiplayer FPS, amiben újraélhetjük a 2000-es évek Quake 3-as és Unreal Tournamentes emlékeinket. A játék még korai hozzáféréses, szóval előfordulhatnak hibák, amiket nem csak szabad, de erősen javallott is jelezni a fejlesztőknek. Ennek megfelelően a pályák és a játékmódok is szűkösek, de ezeket folyamatosan fogják bővítgetni – mint ahogyan minden mást is. De már most szuperfun!

MEAT Veterans

  • Shipping Manager – ez pontosan az a játék, amit a címe is sugall: fel kell virágoztatnunk egy tengeri szállítmányozással foglalkozó vállalatot. De vigyázz! A Shipping Manager egy roppant mély szimulátor, azaz nem csak az útvonalakra és a hajókra kell nagy figyelmet fordítanunk, hanem a marketingre, a megfelelő személyzetre és vezetésre, a kalózok portyázásaira, a játékbeli tőzsdére, és még sok minden másra. De nyugi, két játékmód közül választhatunk: a kezdőknek ott az easy mód, míg aki izzasztó kihívásra vágyik, annak ott a realism, amiben még olyan apróságokat is mikromenedzselnünk kell, mint az üzemanyagellátás, vagy az adók befizetése.
  • Guerra Sangrenta – mondhatni egy átlagos multiplayer FPS, hagyományos multis játékmódokkal. Aki szereti a műfajt, és megcsömörlött picit a CS 2-től, érdemes tennie vele egy próbát.
  • EarthKart – ez inkább egy tech demó, mintsem valódi játék. A készítő ugyanis játékba implementálta a Google Maps adatait, ami azonnal beautózható pályákká alakítja a valódi helyszíneket. Sok mindent nem lehet benne csinálni, de a technológia mögötte egész érdekes.
  • Louma – egy meglepően szórakoztató roguelike dungeon crawler, aminek az újrajátszhatósága a procedurálisan generált pályáknak köszönhetően a végtelenhez tendál

Guerra Sangrenta

OPERA GX

  • The King is Watching – egy egyszerű, de nagyszerű vár- és városépítős stratégia, amiben nem csak felvirágoztatni kell a települést, de meg is kell védeni a hullámokban támadó ellenségektől.
  • Ozone -egy érdekes, végtelenül egyedi túlélős logikai és ügyességi játék
  • Rolling to the Star – egy globális háború nyomán a Föld emberi lakossága teljesen kiradírozódott a létezésből. Az egyetlen túlélők néhány kisebb állat, akikért időközben eljöttek az idegenek, hogy új élőhelyet keressenek nekik. Ebből a logikai kalandból kiderül, hogy sikerül-e nekik.

The King is Watching

ITCH.IO

  • Rusty Barrel – egy rövid, de különösen félelmetes horrorjáték, amiben egy szűkös, ősrégi tengeralattjáróval kell felfedeznünk az óceán mélyének misztikumait (fun fact: 3 nap alatt készítették)
  • Crystal Slaves – egy rövid, művészi kalandjáték, amiben egy bányában rekedt nyúlcsapatot kell a felszínre juttatnunk
  • Prickle – egy őrülten aranyos logikai puzzle, amiben kézzel rajzolt cuki süniket kell kinavigálni az egyre nehezedő pályákról
  • Stressed Out – egy meglepően jó narratív kalandjáték, ami a járvány miatt otthonában rekedt diák mindennapjairól
  • Hexle – ha imádod a számokat, akkor ezt a Sudoku-szerű csodát neked találták ki
  • Red Hot Chili Peppers: Californication – pontosan az, amire gondolsz

Rusty Barrel

De nagyon nem érdemes lemaradni a Steam Jövő Fesztes címeiről sem, melyek közül kiválogattunk néhány figyelemre érdemes ingyen kipróbálható alkotást:

De az Amazon Prime Gaming ajándékairól sem szavad megfeledkezni:

Bódi Dániel

Korábbi cikkek

25 éves Easter Eggekre bukkantak az AMD ikonikus processzorán

2024.02.10. - Az eredeti AMD Athlon (vagy más néven Athlon Classic) 1999-ben jelent meg a piacon.…

11 óra telt el azóta...

Régóta kért fejlesztéssel bővül a Windows – Végre eltűnik a régi menü

2024.02.10. - A Microsoft műhelyében nem állt meg a munka az elmúlt időszakban sem. Az…

11 óra telt el azóta...

Így szereld fel a Warzone friss és ütős fegyverét, a BP50-et

2024.02.10. - A Warzone Season 2 frissítése rendesen átrendezte a játék metáját. Ahogy az lenni…

12 óra telt el azóta...

Tűzveszélyes cuccokat árul a Temu és a TikTok? – Egy vizsgálat szerint igen

2024.02.09. - Nincs is annál jobb érzés, mint amikor nagyon vágyunk valamire, majd az felbukkan…

1 nap telt el azóta...

Te is lehetsz a Google idegenvezetője – király újdonság a Mapson

Gábor János 2024.02.09. - Nagyon ráfeküdt az AI-fejlesztésekre a Google, amelynek Maps alkalmazásába hamarosan az…

1 nap telt el azóta...

Remek skineket és tárgyakat tartogat a Call of Duty Season 2 Battle Pass

2024.02.09. - Február 7-én hivatalosan is elstartolt a Warzone és MW III második, közös szezonja.…

1 nap telt el azóta...