600 kiló csupa erő, amit abban a pillanatban múzeumban állítottak ki.

2022. 03. 18. – Ha gyerekként te is egymásra dobált kartondobozokba pattanva képzelted azt, hogy a Batmobilban ülve Gotham utcáin száguldozol bűnre vadászva, akkor most van egy jó hírem: ha tehetséges és elhivatott vagy, értesz a szereléshez-bütyköléshez, na meg van egy csomó fölös pénzed, akkor tényleg meg tudod építeni a saját Batmobilod.

Legalábbis ezt bizonyította a vietnámi Hanoi Építészeti Egyetem 23 éves végzőse, Nguyen Dac Chung, aki egy roppant tehetséges mérnöki csapattal karöltve megépítette a világ első és egyetlen ténylegesen is működő elektromos Batmobilját. Mármint nemcsak elindulni képes az éjfekete monstrum, hanem száguldozni is, sőt, még egy sor Batmannek is hasznára váló kütyüt is bele tudtak szerelni.

A tervezés során a fiatalok nem az új izomautó Batmobilt, és nem is Batflack verdáját, hanem a Christopher Nolan-féle katonai járgányt vették alapul. Az összeszerelést ennek megfelelően annak eredeti tervrajzai alapján végezték, így acélvázat, páncéllemezeket, és  olyan anyagok keverékét is használták, mint az abs, a kompozit, az acél és a szénszál.

Vagyis a Batmobil súlya nem kevesebb, mint 600 kg-nál állt meg.

Ebbe természetesen már az összes kütyü és a a lítium-ionos villanymotor is beleszámít, amellyel egészen gyorsan tudja szántani az aszfaltot. A Batmobilt egy versenypályán tesztelték, így tényleg ki tudták belőle hajtani, ami benne van, így érte el a 104 km/órás, méreteihez képest egészen impozáns végsebességet. A replikába még olyan funkciók kerültek, mint a távirányítású hidraulikus ajtó, vagy a 360 fokos látószöget garantáló négy taktikai kamera, aminek a képét a kétszemélyes utastérből lehet ellenőrizni.

A világ első és egyetlen elektromos Batmobil-replikájának nevezett járművet a vietnami Ho Si Minh-városban található VAN DARYL autóipari galériában állították ki, de szerencsénkre néhány képet és videót azért azoknak is készítettek, akik élőben nem tudnak a csodájára járni.

BATMOBILE_CONCRETE-7.jpg

BATMOBILE_CONCRETE-5.jpg

BATMOBILE_CONCRETE-6.jpg

1_BATMOBILE_NIGHT-2_PARKED.jpg

2_BATMOBILE_NIGHT-3_REAR.jpg

NIGHT-1.jpg

 

 

Ezt is érdemes elolvasnod:

Öveket becsatolni: Tudósok aranyhalakat tanítottak meg autót vezetni

×