Hétfőn kezdetét veszi a Counter-Strike 2 első nagyobb versenye. Úgy tűnik, hogy a cheaterek ebbe is belerondítanak már az elején.

2023.10.15. – A Valve szeptember végén hivatalosan is elstartoltatta a Counter-Strike legújabb korszakát. A korábbi, Global Offensive klienst és szervereket teljesen lelőtték, helyükre a CS2 érkezett. A játék még meglehetősen félkész állapotban van, ám szinte minden nap érkezik hozzá javítás. A jelenlegi állapotokat a pénteken bemutatott, „őszinte” trailer mutathatja be talán a legjobban. Aggodalomra semmi ok, a CS:GO is hasonló hibáktól hemzsegett az elején, aztán pár hónap alatt sikerült kikupálnia a Valve gárdájának.

Nagy eséllyel most sem lesz ez másképp, ám a végleges megjelenésen csúsztathattak volna kicsit a közösség véleménye szerint. Úgy tűnik azonban, hogy nem biztos, hogy ez most a legnagyobb probléma. Az elmúlt időben rengeteg játékos beszámolt arról, hogy egyértelmű csalókkal találkoznak a meccseken. Nem jobban lövő ellenfelekről van szó, hanem olyanokról, akik nem is akarják titkolni, hogy wallhacket vagy aimbotot használnak. Sőt, már a teleportálás is bekerült a repertoárba. A jelek alapján pedig attól sem riadnak vissza, hogy a profik bemelegítését rontsák el a világ másik felén.

24 óra utazás után egyből lecsalták ropzot Counter-Strike 2-ben

Október 16-án kezdetét veszi az első nagyobb Counter-Strike 2 esemény, az IEM Sydney 2023. Az egykori CS:GO világ krémje Ausztráliában csap össze, hogy kiderüljön, ki alkalmazkodott a legjobban a friss körülményekhez. Érdemes lehet nézni majd a meccseket, hiszen rengeteg játékos pár héttel ezelőttig hozzá sem nyúlt a játékhoz, hiszen még a régi klienseken zajlottak a meccsek.

Ropz, a FaZe játékosa a 24 órás utazása után egy kicsit gyakorolni és kikapcsolódni szeretett volna, ám jól látható a fenti összeállításban, hogy ez bizony nem sikerült neki a csalók miatt. Elmondása szerint Premierben sem sokkal jobb a helyzet. Remélhetőleg a Valve kitalál valamit, ijesztően sok az ilyen jellegű bejegyzés az elmúlt két hétben.

A lehető legundorítóbb módon csalnak a Counter-Strike 2 játékosok

×