A Counter-Strike 2 több problémát is magával hozott a megjelenésre. Úgy tűnik, hogy a csaló kérdés sem alakul túlságosan jól.

2023.10.09. – A Valve szeptember utolsó napjaiban hivatalosan is elstartoltatta az új Counter-Strike klienst. A szeptember eleji „zárt” béta után már sejteni lehetett, hogy nem kell sokat várni erre. A közösség azonban már akkor is úgy érezte, hogy kell még néhány extra hónap a játéknak. A legtöbb kritikát egyértelműen a teljesítmény kapja, akár közép/felső kategóriás gépeken is tud rosszul futni a játék. Az utóbbi napokban tovább bővült a hibák száma. Van, akinél fegyver dobás közben leesik az FPS, de egy visszavásárlásra épülő glitch is a repertoárt részét képezi.

Azért nagyon félni nem kell, a Valve a múlt héten is minden egyes nap szállított frissítést. Nagy eséllyel most sem lesz ez másképp, ám értelemszerűen ez mit sem segít az elrontott meccseken. Aztán még nem is beszéltünk az egyre nagyobb csalóproblémáról, mely ismét felütötte a fejét a játékban. A Valve élesítette a VAC Live nevet viselő, akár meccseket is megszakító védelmét, ám úgy tűnik, hogy a detektálással még komoly bajok vannak.

A teleportálást sem veszi észre a Counter-Strike 2 védelme?

Vannak olyan csalások, melyeket minden védelemnek illik kiszűrnie. Míg egy aimbotot vagy wallhacket el lehet rejteni, addig egy „god” mode-ot biztosító alkalmazást vagy épp egy-egy gyors teleportálást papíron hamar fel kellene ismernie az anti-cheateknek. Főleg akkor, ha nem csak egyszeri alkalomról van szó. Nagyon úgy tűnik, hogy a VAC Live itt is elvérzett, mutatjuk is a hétvége legpofátlanabb csalását:

@liam_rickashay INSANE HACKER IN CS2 CAUGHT 😔😱 #csgohacks #cs2hacks #CS2 #csgostreamer #streamer #csgoskins #csgo #spinbot ♬ original sound – RICKASHAY

Bizony, jól látod. A csaló nemes egyszerűséggel átteleportál az ellenfél kezdőjére, majd a kör első másodpercében beizzította a spinbotot is. Ezzel sok mindent nem lehet kezdeni, a csalás elszenvedői is inkább nevetgélnek kínjukban. Remélhetőleg a Valve kitalál valamit az ilyen helyzetek elkerülésére, a tapasztalatok alapján ismét aranykorukat érik a Counter-Strike csalások. Főleg Premier módban lehet ez problémás, ahol bizony komoly pontok is múlhatnak a kimenetelen.

A Cloud9 és a Complexity megőrült – BLAST Premier: Fall Showdown eredmények

×