A Counter-Strike 2 szeptember végén hivatalosan is elstartolt. A hibák száma azóta csak gyűlik, a fejlesztők azonban szorgosan dolgoznak.

2023.10.12. – A Valve 2023 márciusában jelentette be, hogy a Counter-Strike új érába lép át. Hivatalosan a Counter-Strike 2 nem egy új játék, hanem a CS:GO frissítése, a valóságban azonban semmi nem maradt a régi kliensből. Egyedül azért dönthetett így a cég, hogy a játékosok skinjeit ne kelljen sem letörölni, sem áthelyezni egy másik alkalmazás azonosító (AppID) alá. Teljesen lecserélték a játékmotort, megújítottak több mechanikát is és bizony többé-kevésbé hasznos fejlesztéseket is szállítottak a játékhoz.

A Counter-Strike 2 hitbox is problémás volt, ám azóta javították

A Counter-Strike 2 hitbox is problémás volt, ám azóta javították

Az első hónapokban csak néhány szerencsés játszhatott a Limited Test verzióval. Aztán augusztus utolsó napjaiban elstartolt egy „zárt” béta. Minden olyan játékos bejutott a Counter-Strike 2 tesztjére, akinek volt aktív rangja, Prime előfizetése és nem rendelkezett kitiltással. Pár hétig ilyen körülmények között zajlottak a tesztelések és hibajavítások, egészen szeptember 27-éig. A Valve ekkor hivatalosan is megölte a CS:GO klienst, helyére a CS2 lépett. Számítani lehetett arra, hogy az első időszakban a megnövekedett játékosszám miatt bizonyos hibák is gyakrabban buknak ki, ám sokak szerint a játék jelenleg rosszabb állapotban van, mint pár hete.

Ilyen lehetne az őszinte Counter-Strike 2 trailer

Az elmúlt pár napban a csalók mellett játékhibák is nehezítik a rajongók dolgát. Kiemelhetjük az elcsúszott hitboxokat, ám a hét sztárja egyértelműen a „Michael Jackson peek” volt. A karakterek az ikonikus előadó mozgását imitálják a játékban, sőt, akár tudatosan is előhozható ez bindok segítségével. Szerencsére a fejlesztők is értik az öniróniát, a hivatalos Twitter bannert le is cserélték egy olyanra, ahol Jackson sziluettjét láthatjuk a C és S betűk között.

CS2 Sub Tick Trailer but with ACTUAL Gameplay (v2)
byu/Sooplaa_Oil9705 inGlobalOffensive

Nem is kellett olyat sokat várni, hogy a közösség jobban is belelendüljön. Pár órája került fel Redditre a fenti videó, mely a Counter-Strike 2 hivatalos trailerét fűszerezi meg néhány valós gameplay videóval. Feltűnnek a korábban említett hibák is, de olyanok is, amiket nem is biztos, hogy mindenki látott már. A fejlesztőket azért nem kell félteni, szinte minden nap csiszolnak a játékon, de kell még pár hónap a „tökéletes” verzióhoz.

Remek fejlesztéseket kapott a Counter-Strike 2 Premier módja – Ilyen lett

×