A Netflix olyan boltokat tervez nyitni, ahol a rajongók elmerülhetnek kedvenc sorozataik világában, ruhákat vásárolhatnak, kajálhatnak.

2023.10.13. – Képzeld el, hatalmas Stranger Things rajongó vagy, és nagyon örülnél, ha lenne egy hely, ahol tudnál venni egy tematikus pólót, sapkát, bögrét, sőt ahol megkóstolhatnád azt a fagyit, amit a szereplők a sorozatban. Nos, valami ilyen bolthálózaton dolgozik most a Netflix, amit globálisan szeretnének elterjeszteni.

Ahogy arról a Bloomberg nemrég beszámolt, az úgynevezett Netflix House nem csak egy bolt lesz, hanem egyben egy étterem és élménypark is. A tervek szerint az első két üzletet valamikor 2025-ben nyitják meg, természetesen először az Egyesült Államokban, aztán jöhet a terjeszkedés világszerte.

A Netflix és a boltok

Persze a terv nem újdonság, hiszen a cég évek óta kínál valamilyen élő rajongói élményt az embereknek. A világ 20 városában eddig 40 olyan helyet mutattak be, ahol a streaming-szolgáltató termékei voltak kaphatók, illetve ki lehetett próbálni valamilyen élményt, játékot. Ilyen például a The Queen’s Ball: A Bridgerton Experience, a korabeli dráma által inspirált italokkal és tánccal teli est, vagy a Netflix üzlet a Los Angeles-i Grove bevásárlóközpontban. Ezek azonban időszakos helyszínek voltak.

A Netflix House azonban a cég első állandó boltja lesz, ami annak a jele, hogy egyre többet fektetnek a marketingbe és a közösségépítésébe.

„Láttuk, hogy a rajongók mennyire szeretnek elmerülni a filmjeink és sorozataink világában, és sokat gondolkodtunk azon, hogy ezt hogyan vihetnénk a következő szintre” – mondta Josh Simon, a Netflix termékekért felelős alelnöke.

A Netflix House-ban tehát többek között népszerű sorozatok által inspirált műsorok lesznek, és olyan ételek, amiket szintén a filmekben és sorozatokban láthattunk. Egyelőre sajnos ennél többet nem lehet tudni, de az biztos, hogy ha a dolog bejön, akkor világszerte kiterjesztik a bolthálózatot. Akár Magyarországon is nyílhat egy.

A Netflix korábban egyébként Stranger Things márkanévvel ellátott fagyasztott pizzát és fagylaltot is árult a népszerű sorozatból.

Ezt láttad?

Melyik a jobb? – Az új, vagy a régi PlayStation 5-öt érdemes választani?

×