Annyira odavannak érte, akik eddig látták, hogy szanaszét dicsérik. Félelmetes új horror, Mike Flanagan boszorkánykonyhájáról.

2023.10.11. – Gyakorlatilag tökéletes, a Rotten Tomatoeson 94 százalékosra értékelt horror sorozat landol a napokban a Netflix kínálatában. A miniszéria annak a Mike Flanagannak a tehetségét dicséri (már megint), aki korábban A Hill-ház szellemével, a Mise éjfélkor című démoni henteléssel, meg a paranormális Az éjféli klubbal hozta rá a frászt a nézőkre. Nem mellékesen ő rendezte az utóbbi évek két legjobb Stephen King-adaptációját, az Álom doktort és a Gerald’s Game-et is. A felsorolt alkotások szinte mindegyikéből válogatott színészeket a legújabb minisorozathoz.

Az Usher-ház bukása (The Fall of the House of Usher) így olyan, mint egy színész best of.

Az új horror történetben Flanagan két (okkal) kedvenc múzsája, Carla Gugino és Kate Siegel viszi a prímet, de itt van még a remek Bruce Greenwood, Henry Thomas, Zach Gilford, Mary McDonnell és Rahul Kohli is. Örülhetnek továbbá a Star Wars fanok, mert Mark Hamill elegáns rendőrnyomozóként domborít benne.

Forrás: Netflix

A rövid szinopszis alapján Az Usher-ház bukása szép nagy, véres-rémületes hullahegynek ígérkezik. A gazdag Usher-család fejei (egy kíméletlen testvérpár) olyan dinasztiát építenek, amivel a lehető legjobban be tudják biztosítani a döbbenetesen nagy örökség sorsát. Valami viszont eléggé paranormális útra szalad, mert az utódok szép sorban kezdenek elhalálozni, a lehető legbrutálisabb módokon.

Mike Flanagan eddigi netflixes pályafutását ismerve a legjobbat reméljük a minisorozattól – egy olyan dermesztő horrort, ami ötvözi A Hill-ház szelleme feszültségét, Az Éjféli klub rejtelmességet és a Mise éjfélkor zseniális monológjait, meg brutalitását. Mivel a kritikusok, akik már megnézhették, majdnem tökéletes pontszámokat vágnak hozzá, alighanem összejött a mix. Az Usher-ház bukása a nagyközönség számára október 12-e csütörtöktől látható a Netflixen – Magyarországon például szinkronosan is. Jó hír, hogy egyszerre feltöltik mind a nyolc részt, szóval lehet szépen bedarálni.

Ja, ezt szintén Flanagan hozta össze:

Guiness Rekord a Netflixnek: ez a legijesztőbb sorozatepizód, ami valaha képernyőre került!

×