Beszéltek a horrorpápával és áment mondott a regényfolyam feldolgozására, de vajon hová készítik el: Netflix, Amazon, HBO Max?!

Igazi filmes atombombát robbantott a Hill House szelleme (The Haunting of Hill House) és a Mise éjfélkor (Midnight Mass) alkotója, akitől már csak az utóbbi zseniális minisorozat miatt is a legjobbat várjuk:

írótársával személyesen Stephen King-től szerezte meg a jogokat A setét torony megfilmesítésére.

Mint emlékezetes, a horrorpápa regénysorozatából 2017-ben már készült mozgókép. Bár ne készült volna: a mozifilm leginkább csak arra volt alkalmas, hogy jól megtépázzon két csilivili színészkarriert (Idris Elba és Matthew McConaughey). Azt a nagyon mélyre küldött lécet nem lesz nehéz megugrani, viszont Mike Flanagan-nak és Trevor Macy-nek valami igazán nagyot kell villantani ahhoz, hogy a tartalom rajongókat gyűjtsön, és ne ellenségeket.

A szerzőpáros a Deadline-nak beszélt részletesen a King-regényekkel kapcsolatos tervekről. Érdekes módon egyelőre nem tudni, hogy a sorozat melyik streaming szolgáltatónál fog landolni, mert hiába kötöttek új megállapodást az Amazonnal, a deal-nek NEM része A setét torony, aminek a jogait teljesen önállóan kaparintották meg.

Flanagan és Macy egyébként feketeöves Stephen King adaptáló filmesek: először a döbbenetesen hátborzongató Gerald’s Game-et, majd a tabudöntögető Álom doktort készítették el az írótól. Nem is csoda, hogy náluk landolt a projekt, amit King maga hagyott jóvá.

„Mielőtt leszerződtünk volna az Amazonnal, megkaptuk A setét torony jogait, ami – ha egy kicsit is ismertek, tudjátok – az életművem Szent Grálja ”

– áradozott Flanagan az interjúban. A Variety emlékeztet: annak ellenére, hogy a nyolcrészes regényfolyam korábban az Amazoné volt (akik nem jutottak tovább egy be sem mutatott pilot-nál), és az alkotók hosszútávra le is szerződtek hozzájuk, egyáltalán nem biztos, hogy a Prime-ra készül el a sorozat. Ahogy az sem, hogy korábbi „otthonuk”, a Netflix nyeri majd el. Szerintünk a történet stílusa és a projekt mélysége (ötrészes sorozatot plusz két filmet készítenek belőle) inkább az HBO Max-nak állna jól (lsd. Westworld).

De ne szaladjunk ennyire előre, mert addig még jön tőlük az utolsó Netflix-es projekt, a többek között Mark Hamill-t és minden kedvenc színészüket felvonultató The Fall of the House of Usher. Ez az új horror feature 2023-ban lesz látható.

Ezt viszont már nem folytatják – nagy kár érte:

Itt a vége… – Nem kap második évadot a Netflix zseniális horrorsorozata

 

Elindult új webshopunk, nézz szét te is!

 

×