Nagyon sokak bánatára már sohasem fog folytatódni a Netflix egyik legjobb horrorsorozata.

Az éjféli klub többé már sosem ülhet össze, a Netflix ugyanis gyermeki dactól vezérelve hihetetlen gyorsasággal fújta le a második évad terveit. Pedig a young adult horrorsorozat bár nem a legnézettebb tartalom a szolgáltató platformján, de azért azt sem mondhatjuk, hogy túlságosan kevesen váltottak volna rá jegyet.

Az óriási cliffhangerrel véget ért történet azonban már egészen biztosan nem fog folytatódni – sem a Netflixen, sem pedig másutt. Ennek oka, hogy az Éjféli klub mesteri alkotópárosa, Mike Flanagan és Trevor Macy egy teljesen új projektbe kezdték beleforgatni a kreatív energiáikat, csakhogy azt nem a Netflix, hanem az egyik legnagyobb rivális, az Amazon Prime Video égisze alatt.

 

Miután az alkotók bejelentették az Amazonnal való összeállást, a Netflix is akcióba lendült, és szinte rögtön bejelentették az Éféli klub végét is. Sokak szerint valójában nem a sértődöttség, hanem a nézettségi adat állhat a dolog mögött, bár ez erősen vitatható. Persze az Éjféli klub labdába sem rúghatott az olyan címekkel szemben, mint a Dahmer, az Ozark, a Vaják, a Stranger Things vagy a Wednesday, de ennek ellenére is több héten keresztül benne volt a top10-ben, és kifejezetten jó kritikákat is kapott.

De még a horrormester Mike Flanagan sem így kalkulált, aki eredetileg több évadon keresztül szőtte volna a klub vérfagyasztó történetét. Mivel a Netflix döntése némileg őt is meglepte, ezért egy terjedelmes Tumblr-posztban próbálja vigasztalni a rajongókat, melyben részletesen elmeséli, hogyan folytatódott volna tovább a kaland, miként festhetett volna a soha el nem készülő második évad.

Sovány vigasz, az igaz, de ez még mindig több, mint amennyit más törölt sorozatok hagynak maguk után. Külön érdekesség, hogy az egyébként Christopher Pike író művét adaptáló Éjféli Klub egy igen különleges világrekordot is felállított rögtön az első részével,

amelyben sorozatban sosem látott mennyiségű jump scare-rel hozták a frászt a nézőkre.

2022-es kaszák: Az összes Netflix-sorozat, ami már sosem kap folytatást

 

×