Boldog Halloween-t: úgy tűnik, máris megvan a szezon – és a világ – legijesztőbb produkciója, amivel direkt „kinyírják a jump scare-t”!

2022. 10. 11. – Szó szerint utálatból pakolta tele ijesztgetésekkel az egyik legújabb Netflix-sorozat nyitórészét Mike Flanagan horrorspecialista. A szolgáltatónak eddig olyan remek címeket készített, mint a Midnight Mass és a The Haunting of Hill House – emlékeztet az Entertainment Weekly, de

annyira elege lett a jump scare-ekből, hogy a The Midnight Club első epizódjába belerakta mindet, ami csak az eszébe jutott.

Flanagan saját állítása szerint azért készítette el minden idők TÉNYLEG legijesztőbb epizódját, hogy többé ne kelljen jump scare-jeleneteket forgatnia.

Forrás: Netflix

A filmes a New York-i Comic Con-on árulta el, hogy kifejezetten utálja az ijesztgetős jeleneteket, mert szerinte lusta megoldások. Ennek ellenére a producerek állandóan azzal jártak a nyakára, hogy több kell belőlük – ő meg annyira felszívta magát, hogy elkészítette a legtöbb jump scare-t tartalmazó sorozatepizódot: a Midnight című nyitórészben 21 darab található. Mivel ilyet korábban még senki sem produkált, a Guiness Rekordok Könyvét képviselő Andrew Glass bejegyezte hivatalos világcsúcsként, és az erről szóló tanúsítványt át is adta, a Comic Con keretében.

„Gondoltam, csináljuk meg mindet egyszerre, és ha jól sikerül, akkor a jump scare a sorozat további részeiben értelmét veszti. Ezzel egyszerűen elpusztítjuk, végleg kinyírjuk”

– lelkendezett Flanagan megjegyezve, hogy a Guiness tanúsítványa számára kettős győzelem. Egyrészt a The Midnight Club-ot úgy folytathatja, ahogy szeretné, másrészt ha legközelebb megkapja, hogy több ijesztgetés kell, rávághatja, hogy „én, mint a jump scare-ek világcsúcstartója, úgy gondolom, ezúttal sincs szükség rájuk”.

De Guiness-rekord ide, kimagasló kritikai fogadtatás oda, a Netflix 2022 decemberében a legnagyobb határozottsággal kaszálta el a The Midnight Club folytatását…

Itt a vége… – Nem kap második évadot a Netflix zseniális horrorsorozata

 

×