A Pokémon GO igazán addiktív tud lenni, ezt már többen is bizonyították. Ám amikor a rendőrök is ráfüggnek, ott komoly problémákra lehet számítani.

2023.10.11. – Sosem fogom elfelejteni, hogy mekkora őrület volt a Pokémon GO, amikor megjelent. Igazából nehéz is lenne, hiszen egy szempillantás alatt az egész világ a rabjává vált. A Niantic fejlesztése óriási siker volt, még annak ellenére is, hogy igazából nem volt teljes értékű Pokémon játék a GO. Hiszen a begyűjtött lényeinket ugyan edzhettük, ám össze nem ereszthettük másokkal, ezt a lehetőséget csak hosszú hónapok után kapták meg a játékosok. S még így is meg akartak őrülni érte az emberek, sajnálatos módon annyira, hogy bizony komoly balesetek is történtek a játék miatt. Voltak, akik annyira belefeledkeztek a játékba, hogy az életüket vesztették, emiatt pedig a Nianticnak is nagyobb felelősséget kellett vállalni. Ma már egy halom üzenet jön velünk szembe játék közben azzal kapcsolatban, hogy figyeljünk a környezetünkre, miközben a programot használjuk, vagy hogy vezetés közben ne akarjunk Pokémonokra vadászni.

pokémon

kép forrása: twitter/pokemongo

Az ember azt hinné, hogy a koronavírus rendesen betett a címnek, elvégre nem volt hova rohangálni a lényeinkért. A fejlesztők viszont jól ismerték fel a lehetőséget, alakítottak a programon és az egyik legjátszottabb videojátéka volt a pandémiás időszakban a világnak.

Lehet, hogy ma már nem akkora sláger, mint a megjelenésekor, vagy a Covid-helyzet során volt, ám még így is több százezren, sőt millióan vadásznak Pokémonokra nap mint nap.

Togetic mindenek felett

A 404 Media megszerzett egy felvételt 2017-ből, amiben két amerikai rendőr a főszereplő. Mint kiderült, a Pokémon GO iránti elköteleződésük nagyobb volt, mint a „szolgálunk és védünk” életérzésük. Ez egy nyugis napon még csak-csak elmegy, viszont miközben Pokémonokra vadásztak, bizony komoly szabálykihágásokat követtek el.

Az csak a jéghegy csúcsa volt, hogy egyirányú utcákba hajtottak be, annak érdekében, hogy eljussanak egy-egy hőn áhított lényhez. A biztosítékot az csapta le, amikor egy rabláshoz szólították őket, ám ők a fülük botját sem voltak hajlandók megmozdítani, ugyanis egy Togeticre vadásztak.

 

Maga a történet tehát nem friss, mégis most kerültek elő a hivatalos testkamerás felvételek. Ezekből jól látszik és hallatszik, hogy mennyire vették komolyan a munkájukat. A két rendőrt nem sokkal később felfüggesztették és kirúgták a rendőrségtől.

Ezt olvastad már?

Megszűnik az egyik leghasznosabb funkció a Rocket League-ben

×