Évről évre fejlődnek a szimulátor felszerelések, aminek nagyon örülhetnek a Forza és Gran Turismo rajongók. Ám egy magyar srác most a jövőbe ugrott.

2023.10.11. – A technológia fejlődésével a versenyszimulátorok is egyre valóságosabb vezetési élményt tudnak adni. A Forza és a Gran Turismo már évtizedek óta igyekszik nekünk a vezetés legtökéletesebb modelljét elénk pakolni. Persze mind tudjuk, hogy kontrollereken közel sem olyan a vezetés, mint kormányon és pedálokon. Szerencsére ezt tudják a kiegészítők készítői is, mint például a Logitech, akik igyekeznek a lehető legjobb eszközöket gyártani erre a célra. Az elmúlt években már kifejezetten jó force feedbackkel megáldott kütyük láttak napvilágot, ez pedig biztosan áldás volt a szimulációk szerelmeseinek.

Ám valljuk be, egy kagylófotel, egy kormány, pár pedál és váltó nem ad tökéletes vezetésélményt, legyen bármennyire is profi a felszerelés. Ha egy kis sima monitoron toljuk, máris olyan, mintha csak egy Mini szélvédőjén néznénk ki, na meg ott a kasztni, aminek a hiánya máris megfelezi az élményt.

Valószínűleg ez járhatott Dani (KoryanDaniel), egy magyar gamer fejében is, aki úgy döntött, új szintre emeli a szimulátoros játékélményt.

Kasztni a szobában? Simán!

A kreatív magyar srác egyik nap úgy döntött, neki többre van szüksége, mint kormányra és pedálokra. Hiányzott az autós élmény, amit egy kasztni és a sebesség tud csak igazán megadni. Így hát fogott egy Hyundai Tiburont, szétkapta, s megtervezte a saját szimulációsfülkéjét.

magyar

Ha ez önmagában nem hangzik elég „őrültnek”, Dani mindezt a szobájába pakolta be. Így van, egy valós autó kasztnijával flangált a házban, aminek a végleges helyét a szobájában találta meg. Az így valóságossá kreált riget később olyan szintre fejlesztette, hogy az autó legtöbb gombja és egyéb berendezése is funkcionál. Vagyis nem csak egy speciális vázat kapott a szimulátor, hanem lényegében egy funkcionáló Hyundaiban tud játszani a szobájában.

 

@koryandaniel Warning! Noob! Watch full video https://www.youtube.com/watch?v=MF6qWSRzLno #game #simrig #noob #nordschleife #assettocorsa #car #r34 #skyline #kdm #hyundaitiburon #tuscanination #diy #modding #racing #simracing #mancave ♬ eredeti hang – KoryanDaniel

A teljesség igénye nélkül íme pár berendezés, ami működik a spéci szimulátorban:

  • Az ablak és tükör állító gombok az ajtóban
  • Az összes gomb a műszerfalon
  • A kormánykapcsolók (mind a 11 különböző funkcióval)
  • A duda (ami kapott még két extra gombot is)
  • A gyújtáskapcsoló
  • A kilométeróra és a fordulatszám mutató (ehhez érdekesség, hogy a játékokban megtett kilométereket hozzá számolja az autó által korábban megtett kilométereihez)
  • A rádió, mint a PC hangrendszere
  • A beltéri és az ajtó világítás
  • A klíma panel
  • És még az autó gyári kézifékje is

Danival a GameStar készített egy interjút is, amiből kiderült, hogy a Need for Speed Underground-széria miatt szereti ennyire a Tiburont. Na meg az is, hogy egyébként már a TheVR figyelmét is felkeltette a magyar „feltaláló” szettje.

Ezt olvastad már?

Megúszta a Disney kukázott sorozata – új streaming szolgáltatóhoz kerül

×