A Modern Warfare III megérkezésével a Warzone kliens is megújul. Nem csak az új pályát kell megismernie a játékosoknak, mást is szokni kell.

2023.10.10. – A Call of Duty: Next eseménye csütörtökön sikeresen lezajlott. A fejlesztők rengeteg információt megosztottak a közösséggel, azóta pedig még részletesebb blogbejegyzések is érkeztek. A Warzone és Modern Warfare III multiplayer játékmódja volt a középpontban, de érintették a zombi módot és a Warzone Mobile-t is. A mobilos változat megjelenése ismételten csúszik, csak a kiválasztott régiókban érhetőek el az újdonságok.

Szerencsére a Warzone-nal már más a helyzet. Valamikor december elején a Warzone és Modern Warfare III első, közös szezonja elstartol, rengeteg újdonsággal. A 2020-ban elindított Warzone széria és a tavaly megérkezett kettes számot viselő kliens talán most érheti el csúcspontját, már ami a játékélményt illeti. A fejlesztők tanultak az elmúlt 3 év hibáiból, főleg a játékmenetet és a mechanikát illetően. Hatalmas ugrásra nem kell számítani, sem a MW III sem a Warzone esetében, de talán jobb is így. Nézzük is a várható újdonságokat.

Az új Warzone pálya

Warzone pálya

A fejlesztők az új Warzone pályát már a zombi mód bemutatójánál ellőtték. A fenti térképen a kialakítását is megcsodálhatjuk. A helyszín a Urzikstan nevet viseli. Hatalmas városi csatatérre számíthatnak a játékosok, melyben a sivatagos tájak mellett a víz is feltűnik. A pályán találkozhatunk egy új vonattal, melyet a játékosok is „irányíthatnak” és vízszintes kötélpályákra (zipline) is érdemes felkészülni. A pálya a második legnagyobb Warzone map, csak Al Mazrah (volt) nagyobb nála.

Várható játékmódok

Az első időszakban kifejezetten szegényes játékmódokra számíthatunk. Al Mazrah teljesen kikerül a játékból, így Urzikstan – Ashika és Vondel hármasával kell majd beérnünk. A Season 01 a BR, a Resurgence és a Plunder játékmódokkal készül majd. A Ranked módra szintén 2024 elejéig kell majd várni.

Mozgás, perkek és újdonságok

A Warzone játékosok mozgása a Modern Warfare III integráció hatására nagyobb átalakuláson megy majd keresztül. Papíron sokkal gördülékenyebb és dinamikusabb mozgásra számíthatnak majd a rajongók. Ezen kívül az alábbi újdonságokra is érdemes lehet majd felkészülni:

  • A Ghost csak mozgás közben működik majd
  • A Stim Tactical boostolja a mozgást
  • A Red Dotok megérkeznek a minimapra
  • A lőszereket külön hátizsákban tárolja a karakter
  • A Gas Maskot manuálisan kell felvenni
  • Úszás közben is lesz a játékosoknál pisztoly
  • A Tear Gas ellen hatásos lesz a Gas Mask

Ezen kívül legalább három új Perk is debütál:

  • Shrouded –  A játékos downolás után automatikusan kidob egy füstgránátot
  • Irradiated –  Gyorsabb mozgást biztosít, miközben ellenállóbbá tesz a gáz ellen
  • Resolute – Gyorsabb mozgást biztosít, ha sebzést kap a játékos

Gulag, Nuke

Warzone Gulag

A 2v2 Gulag újítás sokak nem jött be, jól tudják ezt a fejlesztők is. Egy új Gulag élesedik Season 01-ben, mely 1v1 párharcokat tartogat majd. Véletlenszerűen a játékosok bekerülhetnek egy éjszakai verzióba is, ahol night-vision segíti őket a látásban. Igazán izgalmas tűzpárbajokra készülhetünk. A Nuke – Champions Quest rajongóinak sem kell aggódnia. Az új verzióban, ha egy Champions Quest contracttal rendelkező csapatot ölnek meg a játékosok, akkor felvehetik a contractot. Ennek köszönhetően akár 5 egymás utáni győzelem nélkül is robbanhat az az atombomba.

A Warzone új verziója december 5-én élesedik, addig pedig további újdonságokat is megtudhatunk majd. 

Kiderült, hogy mekkora az új Warzone pálya – Ütős helyszínt kapunk

×