Macska zavart bele az Amerikai Veteránügyi Minisztérium számítógépes rendszerébe. A kellemetlenség igencsak szignifikáns leállást eredményezett.

2023.10.10. – Sajnos a kisállatok szeretnek bajba keveredni, így nekünk, gazdáknak állandóan figyelnünk kell rájuk. Legyen macska, nyúl, kutya, egér, semmi sincs biztonságban körülöttük. Még önmaguk sem!

Ott volt példának okáért Millie, a Jack Russell-Whippet keverék, aki az év elején döntött úgy, hogy eliszkol a gazdijától az angliai Hampshire megyei Havant városában. A gond csak az volt, hogy utána nem akart megkerülni, ráadásul egy iszapos-mocsaras területre tévedt, ami egy kistestű állat esetében halálos fenyegetést jelent. A helyi szervek végül egy drónra akasztott kolbásszal mentették meg a kutyust, gazdija legnagyobb örömére.

Az állatok kulcsszerepet tudnak játszani az életünkben, ha nyitottak vagyunk a kötődésre, s ez természetesen visszafelé is igaz. Valószínűleg ezért is lehet már egyre több munkahelyre háziállatot vinni. Sőt, le merem fogadni, hogy bizonyos esetekben ez levesz némi többletstresszt a gazdi válláról. Elvégre nem kell azon izgulni, hogy mit csinál otthon a kedvencünk.

Viszont munka közben is történhetnek „komoly” balesetek

A The Register értesülései szerint szeptember 13-án az Amerikai Veteránügyi Minisztériumnak (VA) komoly számítógépes rendszerhibát jelentettek. Több százan jelezték, hogy valami nincsen rendben a minisztériumhoz köthető kórház oldalain, túl lassúak, de van, ami elérhetetlenné vált. Legalább négy órán keresztül állt fenn a probléma, ami rendkívül megnehezítette a Veteránügyi Kórházközpont működését. Senki sem értette a problémát, végül kiderült, hogy hol volt a macska elásva…

Az egyik dolgozó jelentette, hogy bizony a macskája bénította meg a minisztérium rendszerét, amikor is azon volt, hogy a szerverfájlokat karbantartsa. A cica ráugrott a klaviatúrára, amin olyan szerencsétlen billentyűkombinációt ütött le, hogy ennek következtében törlődött minden szerverprofil.

macska

Kurt DelBene, a minisztérium információs és technológiai helyettes titkára egy szellemes megjegyzéssel reagált a történtekre:

„Ezért van kutyám.”

Nem ez az első eset, hogy macskák belenyúlnak az informatikai rendszerekbe. Rengeteg online történet szól macskákról, akik komoly és kellemetlen elírási hibákat okoztak, fájlokat töröltek, vagy akár leállítottak rendszereket a számítógépek billentyűzetén sétálva.

A macskát és a kiesésben betöltött szerepét azonban nem említette a minisztérium, amikor a The Register megkereste őket. Felszólították őket, hogy ismerjék el a szőrös tettest, ám a VA nem volt hajlandó kommentálni az esetet.

Ezt olvastad már?

Megvan: ekkortól látható a Netflix egyik legnagyobb sikersorozatának vége

×