A drón segítségével nemcsak megtalálták az elbarangolt kiskutyát, hanem még az életét is sikerült vele megmenteni.

Január 13-án igen nagy kalamajkába keverte magát a hároméves Millie nevű Jack Russell-Whippet keverék kutyus, aki egy sétáltatás alkalmával kiszabadult a pórázából, majd játékos módon jól eliszkolt a gazdijától az angliai Hampshire megyei Havant városában – írta meg a The Guardian.

Millie balszerencséjére viszont egy iszapos-mocsaras területen kötött ki, ami azért is volt veszélyes, mert éppen dagályos időszakban szökött oda, vagyis félő volt, hogy őt is elárasztja a tó. A mentésben a ‘Denmead Drone Search and Rescue Group’ is részt vett, amely néhány évvel ezelőtt kifejezetten az elveszett kisállatok keresése céljából jött létre.

A csapat végül egy drón segítségével bukkant Millie-re, akinek már csak pár órája volt, hogy megmeneküljön az árvíztől. A mentők egy nagyon gyors kockázatfelmérést követően úgy döntöttek, hogy a leggyorsabb módja a kutyus megmentésének, ha valahogy kicsalogatják.

Így találták ki, hogy a drónról egy kolbászt lógatnak le, hogy Milliet így vigyék olyan helyre, ahol már nem veszélyezteti őt a halál.

Az ötlet pedig bevált, bár a csalinak használt kolbászt azért sikerült alaposan megdézsmálnia. A kaland az életveszély elkerülésével még nem ért véget, Millie ugyanis a kolbász felével a pocakjában megerősödve beszaladt a közeli erdőségbe, majd két nappal és 5 kilométerrel arrébb egy tűzoltóság közelében találták meg, ahol ujjongva ugrálva szaladt a gazdájához.

 

Budapest Go: Végre egy olyan BKK alkalmazás jön, ami mindenre is használható

 

https://leet.hu/shop/gamerfebruar/

×