A brit királyi család történetét szégyentelen közvetlenséggel bemutató, valós események ihlette The Crown a végéhez közelít.

2023.10.10. – A hatodik évad érkezésével hamarosan lezáruló The Crown máig a Netflix egyik legnagyobb sikere. A sorozat leginkább annak köszönheti a népszerűségét, hogy a néző végig azt érzi, „akár így is történhetett”, sőt, „biztosan így történt”. Mindaz, amit az eddigi öt évad elmesélt, valóban megtörtént, de ezt csak azokról az eseményekről lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, amelyek a nyilvánosság előtt zajlottak. A beszélgetések, konfliktusok, háttéregyeztetések viszont, amelyek a The Crown legerősebb részei, tanúk beszámolói, levelezések, vagy esetleg pletykák alapján íródtak. Hamarosan meglátjuk a végső nagy konklúziót is, amiről sajnos tudjuk, hogy mi lesz, hiszen II. Erzsébet történetéről van szó, és a királynő tavaly szeptemberben, 96 évesen elhunyt.

Forrás: Netflix

A Netflix nagyon rákészült a fináléra

A tragédia egy hónappal A korona 5. évadjának premierje előtt történt, és napvilágot láttak olyan hírek, hogy a Netflix Erzsébet halála miatt gyorsan át is szabta a sorozatot – elkerülendő a kegyeletsértést. A variálásról szóló pletykákat simán elhittük, miután bemutatták az évadot, hiszen fájóan keveset láttuk benne a királynő karakterét, a CSODÁS Imelda Stauntonnal (Harry Potter és a Főnix rendje) a főszerepben. Gyanítjuk, hogy jónéhány jelenetét átmentették a hatodik évadra, ami meg sokkal inkább rá és Diana hercegnőre (Elizabeth Debicki) fog fókuszálni. Utóbbi kapcsolatát (majd végzetes autóbalesetét) Dodi al-Fayeddel (Khalid Abdalla) már szépen lekészítette az ötödik évad, szóval gyanítjuk, hogy ez a történetszál rúgja ránk az ajtót a záró 10 epizód első felében.

A Netflix a fenti előzetes kíséretében bejelentette, hogy mikortól látható A korona búcsú évada, amelyben a királynő életének utolsó 2-3 évtizedébe nyerhetünk, remélhetőleg ugyanolyan kendőzetlen bepillantást, amilyet az első 2-3 évadtól kaptunk. A sorozat akkor volt a csúcsán, és sokan szeretnénk ugyanolyan katarzisokat átélni. Hamarosan megtehetjük: a Netflix november 16-án teszi elérhetővé az első négy epizódot, aztán december 14-én meg az utolsó hatot, amivel A korona végleg el is köszön.

Persze addig is lesz mit nézni:

Őrült jó filmekkel és sorozatokkal bővül a Netflix kínálata októberben

×