Nem csak sokat kell rá várni, de rövidebb évaddal is záródik a Netflix egyik legismertebb sorozata, az Esernyő Akadémia.

2023.10.05. – A végéhez közeledik a különc Hargreeves család időutazós-misztikus kalandozása a téridőben, ami bár sosem volt tökéletes, mégis szorosan egybeforrt a Netflix-szel, és vált a streaming szolgáltató egyik legnépszerűbb történetévé.

Mintha egy emberöltő telt volna el az első évad debütálása óta, pedig idestova még csak négy éve, hogy 2019. február 15-én útnak indult Ványa, Luther, Diego, Allison, Klaus és Ötös, akik nem csak az idő szeszélyes sodrásában találtak újra egymásra, de többször elhozták a világvégét is, amely elől minduntlan egy alternatív idősíkba és korba menekültek. Ezidáig sikertelenül, sőt, a 2022-ben zárult harmadik évad után már biztosan tudjuk, hogy utoljára.

Érdekes, hogy a Netflix sokkal hamarabb lezáratta volna a történetet, de 2020-ban a koronavírus, idén pedig az írói és színész sztrájk miatt csúsztak meg vele – nem is kicsit. A negyedik, egyben zárófelvonásnak papíron már tavaly fel kellett volna kerüljön a szolgáltató kínálatába, amit az első csúszások miatt 2023-ra halasztottak. Ezzel az ütemtervvel nem is lett volna sok gond, hiszen a forgatásokkal már idén májusban végeztek, a sztrájk miatt azonban minden felborult.

Kivétel nélkül minden stúdió, gyártó és forgalmazó kénytelen volt eltolni a premiereket, és sajnos az Esernyő Akadémia is erre a sorsra jutott. És mivel már elég vészesen közeledünk az év végéhez, már sejthető, hogy a következő hónapokban már nem fogjuk megtudni, mi lesz a Hargreeves gyerekek sorsa az univerzum visszaállítása, és a képességeik elvesztése után.

Sejtettük, de eddig nem tudtuk, most már viszont hivatalos, hogy az Esernyő Akadémia 4. és utolsó akkordja 2024-ben, azaz 2 évvel a legutóbbi évad után kerül bemutatásra.

A hírt a sorozat hivatalos Twitter-fiókján osztották meg október 1-én, azaz éppen akkor, amikor a történet szerint (1989. október 1-én) a különböző furcsa képességekkel bíró gyerekek megmagyarázhatatlan módon megszülettek.

Azt sajnos nem árulták el, hogy pontosan melyik hónapban számíthatunk rájuk, de a korábbi két évad premierjéből kiindulva nagy valószínűséggel június-július környékén kell keressük őket a Netflixen. Szinte már a hobbimnak számít a jó hírek mellé egy rosszat is előhúzni a kalapból: a záróévad a korábbiakhoz képest sokkal rövidebb lesz –

10 epizód helyett mindössze 6 résszel fognak pontot tenni a kaland végére.

Hogy ez idő alatt hogyan lesznek képesek elsimítani a nézeteltéréseiket, traumáikat az apjukkal, önmagukkal, na meg a világgal, az nagy talány. Mondjuk a 3. felvonással sem az volt a probléma, hogy elkapkodták volna…

Ezt is érdemes elolvasnod:

Batbimbó – Miért raktak MELLBIMBÓKAT Batman jelmezére?

×