Hamarosan kezdetét veszi a Steam Next Fest, aminek keretein belül a Valve el fog minket árasztani játékdemókkal és érdekes bejelentésekkel.

2023.10.09. – Az internet világában ma már nem számít hatalmas kuriózumnak hozzájutni egy játékhoz. Ha gondolok egyet, pár kattintás alatt megkaparinthatok szinte bármit. Napjainkban inkább az a nehéz, hogy eldöntsük, a Steam, az Epic Store, a GOG, vagy valamilyen más egyéb szolgáltatás mellett tesszük-e le a voksunkat. Vagy éppen mind mellett, ugye…

Mindez 20-30 évvel ezelőtt elképzelhetetlennek tűnt. Akkoriban minden újdonságokról a szakújságok oldalairól értesülhettünk, ráadásul jó eséllyel havi szinten. S mivel ez print volt, a mozgóképekről álmodni sem mertünk. Így ha volt olyan újságíró, aki megjelenés előtt ki tudott próbálni egy új játékot, minden szavát ittuk és reménykedtünk, hogy meg tud osztani pár képet a cikkével a játékról. Ha egy valaki jónak látott egy videojátékot, elkönyveltük jónak, nem volt lehetőségünk 400-500 tesztet végignyálazni.

steam

Ezért is volt korszakalkotó, amikor a fejlesztők elkezdtek demo verziókat gyártani játékokhoz. Ezeket promóció céljából a szakújságokhoz csomagolták, így nem csak a hírek miatt érték meg a pénzüket a lapok, hanem játékélményt is kaptunk a pénzünkért. Végre kideríthettük a gyakorlatban is, hogy szeretnénk-e pénzt költeni a játékra, avagy sem.

Ma már könnyű legyintgetni az újdonságokra, hiszen pár kattintás alatt mindenhez hozzá lehet jutni. Legyen ez bemutató, előzetes, gameplay videó, végigjátszás, vagy éppen maga a játék, „hála” a kalózforrásoknak, vagy az online boltoknak.

A Steam most ismét segít dönteni

Számomra nosztalgiával átitatva, de a Steam most pont ezen fog segíteni a kíváncsi játékosoknak. A Steam Next Fest (Steam Jövő Feszt) keretein belül több száz játékdemót tesztelhetünk majd le, október 9. és október 16. között.

A régi időket idézve, a fókuszban a hamarosan megjelenő címek lesznek, amiknek a demo verziójával a kijelölt időszakban ingyen és bérmentve játszhatunk.

 

Viszont van megkötése is a Next Festnek, ugyanis csak olyan játékok vehetnek részt rajta, amik még korábbi hasonló rendezvényen nem bukkantak fel. A Valve nem szeretné, hogy a „na, már ezt is láttam” felsóhajtások domináljanak. Minden egyes tesztelni való újdonságérzéssel fog ellepni mindenkit.

A listára egyébként olyan játékok kerültek rá, mint a Date with Death, a Relentless Frontier, a Checkmate Showdown, vagy éppen a Doffy Don’t Care. Minden játékműfaj kedvelője meg fogja találni a számára leginkább kedvező demót, hiszen lesznek akciójátékok, FPS-lövöldék, RPG-k, na meg nyugis, kikapcsolódásra tervezett játékok is.

Az esemény magyar idő szerint 19 órakor indul.

Ezt olvastad már? 

Olyan olcsó, hogy többen játszanak most a legjobb GTA-klónnal, mint a megjelenésekor

×