Minek is költenél el vagyonokat játékokra, ha ilyen piszok szórakoztató gyöngyszemekkel is múlathatod az időd?

2023.10.08. – Aki napi rendszerességgel bújja a Leet Magazin online hasábjait, vagy legalább vasárnaponként velünk szokott tartani, annak nem túl nagy újdonság a hetente visszatérő Steam ingyenjátékos gyűjtésünk.

Ezekben a cikkekben azokat a játékokat szoktuk kiemelni, melyeket az alkotóik ingyen és bérmentve kínálnak a játékosoknak, remélve, hogy jó szórakozást nyújtanak majd azoknak, akik rájuk találnak. A nem leplezett célunk mindezzel, hogy nagyobb közönséghez eljuttassuk ezen alkotásokat, melyek sokszor teljesen elsikkadnak a nagyobb marketingbüdzséből gazdálkodó címek árnyékában.

Természetesen és szigorúan kizárólag azokat a játékokat ajánljuk, melyek valóban megérik az osztatlan figyelmet, illetve a rászánt időt – íme 16 újabb közülük:

  • We Were Here Expeditions: The FriendShip (október 13-ig) – a We Were Here-sorozat az egyik legérdekesebb kooperatív játék a palettán, aminek önálló kiegészítője a barátságra fókuszál. Ahhoz viszont, hogy a végére érjünk, tényleg nagyon jól össze kell dolgoznunk a partnerünkkel, máskülönben sosem fogjuk tudni megoldani a fejtörőket. A végére pedig még jobban összekovácsolódhatunk, mint amikor nekiültünk.
  • Draw – egy roppant stílusos, egyedi és szórakoztató puzzle-platformer, amiben a továbbjutáshoz magunknak kell megrajzolnunk mindent.
  • The Windows Are Gone – egy rövid, alig egyetlen óra alatt kipörgethető szürreális pszichológiai horrorjáték, ami a bűntudat és a traumák feldolgozásáról szól.

Draw

  • Cards of Ethernity – az Aether dark fantasy világában játszódó, meglepően mély és tartalmas gyűjtögetős kártyajáték, mai néhol eléggé tud hasonlítani a Heartstone-ra.
  • DawnOfCombat – egy szégyentelen Vampire Survivors-klón bullet hell, de a jobbik fajtából – és azzal a csavarral, hogy itt egy űrhajóval kell túlélnünk az ellenséges űrbéli hordákat.
  • Reapers – egy jól kitalált, disztópikus világra épülő gyűjtögetős kártyajáték – ami NEM hasonlít a Heartstone-ra

Cards of Ethernity

  • Tatari: The Arrival – ez a Tatari című hamarosan megjelenő horrorjáték előzménye, ha úgy tetszik prológusa, amiben egy tokiói nyomozóval kell egy fiatal eltűnését felgöngyölíteni.
  • Project Adder – egy open-source (azaz teljesen szabadon átalakítható) run&gun roguelite 2D-s akció-platformer (fuhh), amiben zombihordák ellen kell túlélnünk.
  • Thyria: Step Into Dreams – ez is egy prológus, de a tartalmasabb fajtából. A Thyria előzményben alaposan megismerhetjük a hamarosan érkező körökre osztott RPG meglepően remekül felépített világát, annak komplex, működését, izgalmas harcrendszerét, és változatos karaktereit. (magyar felirat is van benne)

Thyria: Step Into Dreams

  • Embers: Return to Dragonland – egy iszonyatosan pörgős twin-stick kooperatív akció-RPG, amiben két sárkánygyíkot irányítva kell rémségek változatos hordáit legyűrni.
  • Resonite – ez sokkal inkább egy szociális gamer platform, mintsem egy hagyományos értelembe vett játék. Itt a játékosok találkozhatnak, beszélgethetnek egymással, vagy akár egyedül – vagy közösen saját szórakozást alkothatnak. A Resonite-ban bárki azt és úgy csinál, amit csak akar – természetesen mások zaklatása, gyűlöletkeltés és más hasonlóan toxikus megnyilvánulás nélkül.
  • Verdict: Descent  – egy írásra kihegyezett mmorpg, annak is a retro vonulatából. Rendkívül egyedi, de nem való mindenkinek.
  • Search All: UFO – egy hagyományos „talált meg a képen” típusú meditatív puzzle, amiben irdatlan mennyiségű UFO-t kell kiszúrnunk.

Resonite

  • Minute – egy egészen remek steampunk 3D akció-platformer, amiben egy játékkészítő műhelyben kell ádáz harcot vívnunk a bogarak ellen egy felhúzhatós figurával, miközben a műhely rejtett titkait is fel kell fedeznünk. A játékot a DigiPen Institute of Technology iskola tehetséges diákjai készítették.
  • M.E.A.T. Veterans – egy old school, piszok pörgős multiplayer FPS, amiben újraélhetjük a 2000-es évek Quake 3-as és Unreal Tournamentes emlékeinket. A játék még korai hozzáféréses, szóval előfordulhatnak hibák, amiket nem csak szabad, de erősen javallott is jelezni a fejlesztőknek. Ennek megfelelően a pályák és a játékmódok is szűkösek, de ezeket folyamatosan fogják bővítgetni – mint ahogyan minden mást is. De már most szuperfun!
  • Shipping Manager – ez pontosan az a játék, amit a címe is sugall: fel kell virágoztatnunk egy tengeri szállítmányozással foglalkozó vállalatot. De vigyázz! A Shipping Manager egy roppant mély szimulátor, azaz nem csak az útvonalakra és a hajókra kell nagy figyelmet fordítanunk, hanem a marketingre, a megfelelő személyzetre és vezetésre, a kalózok portyázásaira, a játékbeli tőzsdére, és még sok minden másra. De nyugi, két játékmód közül választhatunk: a kezdőknek ott az easy mód, míg aki izzasztó kihívásra vágyik, annak ott a realism, amiben még olyan apróságokat is mikromenedzselnünk kell, mint az üzemanyagellátás, vagy az adók befizetése.

M.E.A.T. Veterans

Mindezek mellett erről a 86 másik játékról sem érdemes lemaradnod:

Ezzel a 86 fantasztikus játékkal INGYEN, egyetlen forint elköltése nélkül játszhatsz

×