Nem sokat kellett várni a bejelentésre, ami úgy is izgalmas kérdés volt, hogy a Netflix sorozat első évada nagy cliffhangerrel zárul.

2023.10.09. – A Castlevania – Démonkastély: Noktürn szeptember utolsó napjaiban jelent meg, és alig több mint egy hét után be is jelentették a folytatását. A Netflix nem sokat szötymögött a kérdésen, mivel az animációs sikersorozat új évadját és történetét csak az első hétvégén közel tízmillió órán át nézték az előfizetők. Ezzel a világranglista 7. helyén landolt.

Nagy elvárásokkal indult az új Castlevania

A Powerhouse Animation Studios évadról évadra emelte a kultikus horror videojátékokból készült adaptáció színvonalat, de már két és fél eltelt azóta, hogy az eredeti sorozat véget ért. A közönség rendesen szomjazta már a vért és a vámpírokat, mire a Nocturne megjelent. Ha a siker nem is viharos (sokan róják fel neki, hogy a korábbiaknál gyengébb dialógusokat írtak hozzá), a Metacritic 77 (a userek pontozták le: 4.5), az IMDb 7,7, a nézettség meg acélos. Ilyen fogadtatással tényleg nem szabad elengedni a folytatást. Samuel Deats társrendező egy rövid előzetes kíséretében az X-en közölte, hogy „a Castlevania: Nocturne HIVATALOSAN IS KÉSZÜL.”

Azok számára, akik akár 1-2 este alatt bedarálták az új évad 3 óra 42 perces játékidejét, óriási megkönnyebbülés lehet a hír, mivel hatalmas cliffhangerrel zárult. A készítők szándéka ezzel elég egyértelmű volt, de mostanra a Netflix is zöld utat adott. Mondjuk, lássuk be: ezt csak akkor nem tette volna meg, ha a Castlevania: Nocturne megbukik. Szerencsére nem így lett, viszont remélhetőleg nem csak az alapvetően pozitív kritikákat, hanem a nézők nem túl elragadtatott visszajelzéseit is elolvassák, mielőtt véglegesítik a forgatókönyvet.

Forrás: Netflix

A trailer új jeleneteket még nem, csak a storyboard vázlatait tartalmazza, meg néhány rövid, éppen csak megmozduló animációt. Mindez túl sokat még nem árul el, viszont egyértelmű jelzés, hogy gőzerővel dolgoznak a 2. évadon. A rendező szavai alapján egyébként viszonylag előrehaladott állapotban lehet a projekt, hiszen megígérte: „nem lesz hosszú” a várakozás, vagyis biztosan nem kell újabb két és fél évig malmozni, mire a folytatás felkerül a streaming szolgáltatásba.

A főgonosz miatt nekünk, magyaroknak főleg érdekes az új sztori:

Magyar főgonosz a Netflix új anime sorozatában – ekkor érkezik a Castlevania: Nocturne

×