Rengeteg szempontból fejlődött a Counter-Strike 2 az elmúlt időszakban. Az egyik legfontosabb terület azonban javításra szorul.

2023.10.08. – A Valve közel fél évnyi teszt után, szeptember végén hivatalosan is kiadta a Counter-Strike 2-t. A legszembetűnőbb változtatás természetesen továbbra is a grafikai motor megújulása, de a valóságban ennél sokkal érdekesebb dolgok is történtek. Megérkezett az átalakított buy menü, debütált a Loadout megoldás, illetve a teljesen másképp működő füstökről sem szabad megfeledkeznünk. Ezek mindegyike egyértelműen jó út volt, ám vannak olyan területek, melyek még mostanság is kétségeket ébresztenek a játékosokban.


Ezek egyike lehet a sub-tick megoldás. A korábbi fix 64 és 128 tick helyett a Counter-Strike 2 szerverek a Valve újdonságát alkalmazzák.  A CS2 ticknél rövidebb frissítési architektúrájának köszönhetően a szerverek ismerik a pontos pillanatot, amikor a játékosok megkezdenek egy mozgást, leadnak egy lövést vagy gránátot dobnak. Ennek eredményeképp, a tick rate-től függetlenül, a mozgásod és lövéseid jobbnak érződnek majd, a gránátjaid pedig mindig ugyanúgy érnek földet. Ez persze csak a papírforma, a CS2 játékosok ennél sokkal árnyaltabb tapasztalatokról számoltak be az elmúlt hetekben.

Ezért lehet fura a lövés Counter-Strike 2-ben

Rengeteg videó felbukkant az elmúlt fél évben, ahol két dolgot láthattunk. Látszólag tökéletes célzással sem sikerült megölni az ellenfelet VAGY teljesen abszurd módon akkor is halt az ellenfél, ha valamiért nem voltunk pontosak. Egyik eshetőség sem a legjobb egy kompetitív játékban, ezért sokan az okokat keresték.

Több tényezős a történet. Egyrészt jól látható a fenti képeken, hogy a hitbox rengeteg esetben elcsúszik a valódi modellhez képest, főleg az utóbbi hetek frissítései után. A másik, rettentően zavaró tényező, ami megviccelheti a játékost, azok a tracerek, azaz a kilőtt lövedékek „követési” effektjei. Ezek sok esetben eltérnek a kliens és szerver között, erre sem érdemes alapozni. A két hiba együttes megjelenése pedig teljesen tönkre is teheti a játékélményt, hiszen látszólag mit sem ér a célzás. Remélhetőleg a Valve hamar javítja a hibákat.

Mától még könnyebb a vásárlás Counter-Strike 2-ben – Így állíthatod be

×