A Valve 2023 júniusában két játékfunkciót is megváltoztatott. A Counter-Strike 2 friss vásárlási menüvel és a Loadout kialakítással bővült.

2023.10.05. – A Counter-Strike 2 első verzióját márciusban pillanthatta meg a közösség. Ekkor még csak a kiválasztott profik és néhány tartalomgyártó jutott be a tesztekre. Akkor a Valve három újdonságot leplezett le. Megismerhettük az új motort és grafikát, élesedett a szerverek sub-tick rendszere, illetve az új füstök is ekkor debütáltak. A fejlesztők azt ígérték, hogy a végleges megjelenésig ezek listája még bővülni fog. Nem is kellett nagyon sokat várni a következő, nagyobb frissítésre, június elején több fejlesztés is érkezett a játékhoz.

Counter-Strike 2

Counter-Strike 2

Ekkor debütált a jelenleg is aktív Loadout rendszer, illetve a Buy menü. A Counter-Strike: Global Offensive kontrollerekre tervezett körmenüjének búcsút is inthettünk. A helyét egy másik rendszer vette rá, mely sokak szerint a Valorantból inspirálódott. Ez nem teljesen igaz, hiszen korábbi CS játékokban is találkozhattunk hasonló felülettel, ám a vásárlás visszavonása opció mindenképp hasznos újítás volt. Az viszont tény, hogy sokan már billentyűparancsokkal vásároltak GO-ban, melyet megnehezített az új menü. Szerencsére a Valve továbbra is aktívan figyeli a játékosok visszajelzéseit, az október negyedikei frissítés éppen erre nyújt megoldást.

Ismét működnek a Counter-Strike vásárlás bindok

A Valve lassan 1 hete napi szinten szállítja a frissítéseket a játékhoz. Legtöbb esetben ez egyszerű bugfix, így sokan el sem olvassák a changelogot. Nagy hibát követtek el ezzel, hiszen a fejlesztők csütörtök hajnalban elmondták, hogy is beállítani az új, vásárlással kapcsolatos billentyűparancsokat, azaz bindokat.

Szerencsére DeadFox hamar kisegítette a hazai közösséget. A fenti képen láthatjuk, hogy az egyes slotokhoz mely parancs tartozik. A Valve nem fegyverhez társítja ezentúl a bindeket Counter-Strike 2-ben, hanem slothoz és az ott elfoglalt helyekhez. Azaz, ha a legfelső, Rifle kategóriába eső fegyver megvásárlását szeretnénk a „k” billentyűre hangolni vásárolni, akkor az alábbi parancsot kell beírnunk a konzolba (és az autoexec fájlunkba):

  • bind “k” “buy rifle0”

A többi slot és kategória esetében is ezt az elvet kell követni. Ezt követően már minden kör elején használhatjuk a parancsot.

Így állítsd be a Counter-Strike 2 hangját, ha nem hallod a lépéseket

×