A fejlesztők az utolsó frissítésekben új fejlesztésekkel bővítették a Counter-Strike 2 beállításait. Érdemes pár percet rászánni a hangokra.

2023.10.04. – A Valve múlt héten hivatalosan is megjelentette a Counter-Strike 2-t. A szeptember eleji „zárt” béta után már sejteni lehetett, hogy nem kell sokat várni erre a lépésre. A játék közel sincs tökéletes állapotban, ám szó szerint naponta érkeznek frissítések. Időközben az Nvidia és az AMD is frissítette a drivereket, érdemes naprakészen tartani azokat is a tökéletes élményért. A márciusi bejelentés óta rengeteg funkcióval bővítette a Valve a játékot, olyanokkal is, melyeket nem mindenki vesz észre elsőre. Ide tartoznak a hangok is.

 

Ahogy az lenni szokott, érkeznek a szokásos ajánlások a Twitter felületén. Érdemes lehet ezeket is kipróbálni természetesen, de emberenként eltérhet ennek hatékonysága. Sokkal jobban járunk, ha próbáljuk megérteni, hogy mit is csinálnak a menüben található funkciók és úgy belőni a SZÁMUNKRA megfelelő viselkedést.

Ezt csinálják a Counter-Strike 2 beállításai

Counter-Strike 2

Counter-Strike 2 hangbeállítások

Szerencsére a közösség itt sem volt rest, az elmúlt napokban már többször is felmerült a kérdés Redditen és Twitteren. Nézzük is, hogy mire is jók az egyes opciók:

  • EQ Profile: Crisp – EQ, azaz Equalizer, többsávos hangszínszabályzó. Segítségével kiemelhetőek vagy elnyomhatóak bizonyos hangszínek, legyen szó akár a mélyekről, akár a magasakról. A Valve ezekből több profilt is készített. Az egyik ajánlott ezek közül a Crisp. Segítségével jobban hallhatjuk a lépéseket, miközben a fegyverek „basszusa” kevésbé lesz zavaró.

    • Ezen kívül érdemes lehet megpróbálkozni az EQ Profile: Smooth profillal, ha túl zavaróak a Counter-Strike 2 hangjai.

  • L/R Isolation at 0% – Ez a valódi fül működését utánozza. A valóságban, ha a bal irányból érkezik hang, mindkét fülünk érzékeli, ám a bal fül erősebben, hangosabban és pár pillanattal előbb. Ez a 0% állás. Ha 100%-ra tesszük, akkor a bal oldalról érkező hangokat KIZÁRÓLAG bal oldalon halljuk, teljesen természetellenes módon. A 0% az ajánlott, de 20-60% közötti értékekkel is meg lehet próbálkozni.

  • Perspective Correction: YES – Ez tovább javítja a 3D érzetet, a látószögnek megfelelően alakítja a hangokat.

    • Meg lehet próbálkozni Perspective Correction: NO beállítással is, ha VR szemüveggel játszanánk (ez még nem lehetséges) vagy, ha nagyon-nagyon közel ülünk a monitorhoz.

Remélhetőleg a fenti leírásoknak köszönhetően könnyedén személyre szabhatóak a Counter-Strike 2 hangjai, ám pár percet mindenképp rá kell szánni.

Káosz a Counter-Strike 2, ennyivel csökkentek a pozitív vélemények

×