Az Nvidia Reflex nem új funkció, a Counter-Strike 2-ben már március óta megtalálhatjuk. A hivatalos támogatás azonban csak most élesedett.

2023.10.02. – A kompetitív játékokban bizony akár ezredmásodpercek is dönthetnek arról, hogy éppen melyik játékos vagy csapat nyer. Ahogy AAA játékoknál sem jön rosszul, ha nem tetemes input laggal kell mozgatnunk az egeret vagy épp a kontrollert. Az Nvidia a beviteli késés (azaz az input lag) javításában is vezető szerepet játszik, nem véletlen, hogy a DLSS 3 szerves része a Reflex fejlesztésük. Szerencsére különálló opcióként is megtalálhatjuk egyre több játékban, ráadásul nem csak az RTX 40 tulajdonosok élvezhetik az előnyeit. 2021-ben robbant be igazán, azóta pedig nagyon kevés cím mellőzte csak az implementálását. A Counter-Strike Global Offensive azonban a régi motor miatt nem kapott támogatást.

A 2021-es adatok alapján a GeForce kártyatulajdonosok több mint 70%-a játszik valamilyen kompetitív, multiplayer címmel. Nem is volt kérdéses tehát, hogy létjogosultsága lehet egy olyan fejlesztésnek is, mint az Nvidia Reflex. A technológia célja, hogy a rendszerkésleltetést minél alacsonyabb szintre csökkentse. Ez a késleltetés (input lag) az interakció folyamatának kezdetét (egérkattintás, kontroller gomb lenyomása) és a képernyőn való megjelenési időtartamot (lövés, forgás stb. ) foglalja magában.

A Counter-Strike 2 támogatás is megérkezett

A CS2 márciusi debütálása után már sokan rábukkantak a játék menüjében a Reflex beállításaira. Egészen mostanáig azonban tiltólistán szerepelt ennek használata, hiszen sok esetben inkább rontott az állapotokon, mintsem javított. Az Nvidia azonban szeptember végén egy új driverrel jelentkezett, mely hivatalosan is támogatja a Counter-Strike 2 minden funkcióját, így a Reflexet is.

Nem véletlen tehát, hogy az Nvidia egy dedikált videót is szentelt a Counter-Strike 2-nek. Hivatalosan az 537.42 nevet viselő drivertől él a támogatás, régebbi illesztőprogramokon nem biztos, hogy megfelelő teljesítményt kapunk. Éppen ezért szinte kötelező lehet lefrissíteni a drivert, ha Nvidia kártyával rendelkezünk. Az 537.42-es verziószámot viselő frissítést >IDE< kattintva töltheted le, a játékban pedig a videóbeállítások fül alatt találhatod meg a Reflex opciót. Elegendő „On” beállításra rakni, az On + Boost nem mindig hatékonyabb. 

És akkor lángra kapott a kés, mert ezt is tudja a Counter-Strike 2

×