A The Last of Us második és eddig utolsó részének felújított változatát aligha így akarta bejelenteni a Naughty Dog, de nem lehet minden tökéletes.

2023.10.07. – Nem ez az első alkalom, amikor egy titokban készülő játék munkálatait egy a feladatára túlságosan büszke bedolgozó vagy alkalmazott hinti el, azzal, hogy idő előtt kiteszi a címet a portfoliójába. Ezúttal a Naughty Dog egyik fejlesztője kapkodta el egy kicsit a dolgokat. Aligha simogatták meg a fejét érte, hogy leleplezte az új The Last of Us projektet.

Forrás: Naughty Dog

A TLOU 2: Remastered készítését technikailag hivatalos bejelentette Mark Pajarillo, aki külsős forrásokkal dolgozó vezető digitális művészként áll szerződésben a Naughty Dognál. Tegnap legalábbis még így volt. Aztán a 2021 januárja óta a Sony stúdiójánál dolgozó szaki – nyilván senkivel se egyeztetve – feltette a LinkedIn-profiljára, hogy

„Felelős két ikonikus cím, a The Last of Us: Part One és a The Last of Us 2: Remastered összes kihelyezett környezeti művészeti eszközének, fegyverének és interaktív kellékének előállításáért”.

Nos, a VGC még megtalálta e sorokat, de a cikk megjelenése után látványosan lerövidült a megfogalmazás Pajarillo profilján: „Felelős a TLOU: Part One összes kihelyezett környezeti művészeti eszközének, fegyverének és interaktív kellékének előállításáért”. A módosítás két dolgot jelenthet: 1. már nem dolgozik a TLOU 2: Remastereden, 2. szóltak neki, hogy „hé, haver, hülye vagy?”. Innentől elég valószínű, hogy a játék készül, bár a Sony még mindig nem erősítette meg.

Nem először szivárogtatnak a TLOU 2 Remasteredről

A nyilván remekül dolgozó Pajarillot reméljük, nem rúgják ki a fiaskóért (bár nem lepődnénk meg rajta), hiszen nem ő az első, aki kéretlen infót ejtett el a címről. Júliusban a TLOU 2 zeneszerzője, Gustavo Santaolalla szellőztette meg a Blendernek adott interjújában, hogy a Naughty Dognál készül a játék „továbbfejlesztett változata”, de ennél többet nem árulhat el. Ezt a két esetet megelőzően tavaly lehetett hallani róla, hogy a Naughty Dog egy rendezői változatot készít a TLOU 2-hoz, de az értesülést szintén senki se erősítette meg.

Ezt is nézd meg:

Na, ez para: menekülnek a vidámpark vendégei a The Last of Us házból

×