18 év után egy előzménytörténettel támad fel a kultikus második világháborús taktikai stratégia, a Commandos.

2023.10.05. – Korának egyik, ha nem a legnagyobb taktikai akció-stratégiája volt a Commandos, de a műfaj kvázi „bukása” (értsd: megváltozott a játéktrend) után könnyes búcsút voltunk kénytelenek venni a hősalakulattól. Pedig a Pyro Studios és az Eidos próbálták életben tartani a szériát a Strike Force című, immáron FPS-nézetre átállt játékukkal, de ez sem volt elegendő: a Commandosnak 2006-ban vége szakadt.

Nagy örömünkre viszont most azt mondhatjuk, hogy csak egy időre, egy jó hosszúra nyúlt időre, 18 esztendő elteltével ugyanis a minap bejelentették a Commandos: Origins-t, ami hamvaiból támasztja fel a kultikus sorozatot.

Majdhogynem szó szerint: az új Commandos nem csak a taktikai stratégia műfajához tér vissza, hanem – mint egy jó előzmény – egyben a szeretett alakulat összeállását is el fogja mesélni. A történet tehát újra visszarepít minket a második világháború kegyetlen, de igen változatos harctereire, ahol 10 misszió keretében pörkölhetünk majd oda a náciknak.

A fejlesztést a viszonylag kis létszámú, elsőjátékos német Claymore Game Studios végzi, amelyet Németország kormánya is megtámogat – és aminek a közlekedési, építési és városfejlesztési minisztériuma 2021-ben véletlenül sikerült kiszivárogtatnia az új Commandos létezését. Akkor és azóta azonban semmilyen bejelentés nem követte a bakit, így joggal feltételezhettük, hogy időközben lelőtték a projektet.

De szerencsére nem így lett, és ha minden a tervek szerint halad, akkor közel 20 év elteltével valamikor 2024-ben újfent átvehetjük a kitalált különleges kommandó fölött az irányítást. Külön jó hír, hogy PC, PS5 és Xbox Series mellett egyenesen a Game Pass kínálatából is játszható lesz, így aki Microsoft platformokon vágna bele a taktikus náciölésnek, az még az árán is sokat spórolhat.

Ezt is érdemes elolvasnod:

15.000 forinttal olcsóbban játszhatsz az Assassin’s Creed Mirage-zsal, már MOST

×