2023.10.06. – Három teljes esztendőt kellett várni az újabb Assassin’s Creed-játékra, ilyen pedig a sorozat 2007-es indulása óta nem történt. Még a nagy megújulást hozó Origins is két évvel a Syndicate után jött, ahogyan a Valhalla is ennyi időt hagyott az Odyssey-nek Ubisoft live-service modelljének szárnybontásainak.

Az új irány egyértelmű, sőt! Ha az október 5-én megjelent Assassin’s Creed Mirage megmaradt volna a Valhalla kiegészítőjének, akkor a franciáknak most sokkal nehezebb dolguk lenne eladni azt, na meg életben tartani vele a láthatóan megfáradó receptet. A Valhalla hiába szolgáltatás, ami szüntelen kapta a különféle DLC-ket, valószínűleg már nem fogyott túl jól, ezért mindenképp le kellett választani róla a bagdadi történetet – amit ezúton is köszönünk.

Ha viszont a Ubisoft már szolgáltatásként tekint a saját termékeire, akkor illő nekünk is így viszonyulnunk hozzájuk. Azaz minek is vedd meg a 20-30.000 forintba kóstáló Ubisoft-játékot, hogy aztán önthesd bele a pénzt a plusz tartalmakra? Akkor már nem okosabb kikölcsönözni tőlük arra az időre, míg a végére érsz, aztán kalap-kabát? A legtöbben aligha játsszuk újra és újra mondjuk a 150+ órás Odyssey-t vagy a Valhallát, akkor miért fontos, hogy örökre a játéktárban maradjon?

Majd később, ha akciós lesz!

Ez volna az okos döntés. Megvárni egy valamikor egészen biztosan bekövetkező leárazást, és olcsón berámolni azt, amit valamiért mindenképp szeretnénk mindig és bármikor elérni – persze, csak míg a platform működik. Ha viszont mindenáron szeretnéd valamelyik játékukat már a megjelenés napján játszani, akkor arra ott a Ubisoft+.

A francia kiadó és játékgyáros saját szolgáltatása semmiképp sem a legmegérősebb a hasonló megoldások között, arra viszont több, mint tökéletes, hogy súlyos tízezreket spóroljunk meg magunknak. A legfrissebb címeik ugyanis rendre elérhetőek a U+-ból, méghozzá az első napon – ahogyan az Assassin’s Creed Valhalla és annak összes kiegészítője, úgy pedig a frissen megjelent Mirage, sőt, annak is a kibővített, Deluxe kiadása.

A Ubisoft+ szolgáltatás pedig PC-n és Xboxon is elérhető, azaz, ha nem PlayStationön ugranál akrobatikus fejest a szénakazalba, akkor több, mint 12.000 forintot tudsz megspórolni a játék árán. Egy havi hozzáférésért konzolon 5000 forintosba kerül, és mivel PC-n sem kedvezőbb az árszabás, de legalább így is kategóriákkal olcsóbb, mint a játék 17.000 forintos alapára.

De mivel mi itt a Deluxe Editionről beszélünk, a Ubisoft+ valójában így 15.000 forintot hagy a zsebünkben.

Egy szupergyors utánaszámolással kijön, hogy az Assassin’s Creed Mirage – Deluxe Edition 20.000 forintjáért cserébe 4 havi Ubisoft+-ra telik, amennyi idő alatt annyiszor a 20 órás sztori végére érhetünk, hogy garantáltan nem fog többé hiányozni, miután lejár az előfizetés. Persze nem kell nyolcszázszor végigvinni a Mirage-t, ha úgy tetszik, akkor bármelyik másik, számunkra szimpatikus Ubisoft alkotással játszhatunk

Ha pedig már itt tartunk, hasonló sorsra jut majd a decemberben érkező Avatar: Frontiers of Pandora, illetve a 2024 legelején megjelenő Prince of Persia: The Lost Crown is, melyeket az első napjuktól kezdve elérhetünk a Ubisoft+-ban. Kiváló deal! Ha pedig ráuntál a banánra, akkor bármikor lemondhatod, majd megújíthatod az előfizut.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Batbimbó – Miért raktak MELLBIMBÓKAT Batman jelmezére?

×