Előzetest kapott az élőszereplős Pokémon sorozat. Azonban nem biztos, hogy ez lesz az az alkotás, ami elnyeri minden rajongó tetszését.

2023.10.06. – A Pokémon egy kultikus japán franchise, a Nintendo és a Game Freak közös alkotása, mely a 90-es évek közepén indult útjára. A játékok fő célja, hogy a játékosok egy képzeletbeli világban, ahol különböző fajokhoz tartozó kis lények, úgynevezett Pokémonok találhatók, képzett edzőkké váljanak. A játékosok feladata, hogy megszerezzék, fejlesszék és képezzék ezeket a Pokémonokat, majd éles harcokban, összeeresszék őket más edzők lényeivel.

A Pokémon-játékok világa tele van rejtélyekkel, kihívásokkal és kalandokkal, miközben lehetőséget kínálnak felfedezni különböző régiókat és találkozni számos érdekes karakterrel. A sorozat széles játékkínálattal büszkélkedhet, amelyek mindegyike egy-egy új történetet, régiót és Pokémon generációt kínál. A Pokémon videojátékok nem csak szórakoztató és addiktív játékélményt nyújtanak, de egyben a közösségépítés és a barátságok formálásának eszközei is, hiszen számtalan játékos találkozik online, hogy együtt küzdjön és cseréljen Pokémonokat. Arról nem is beszélve, hogy egy igencsak éles, kompetitív esportszakág is kialakult az elmúlt 10-15 évben.

Jön is az élőszereplős változat, de nem úgy, ahogy azt elsőre elképzeltük volna

Már az anime is hatalmas siker, így érthető volt, hogy egyszer kap egy élőszereplős sorozatot is a Pokémon franchise. Ryan Reynolds főszereplésével a Detektív Pikachu is hatalmasat szólt, bizonyítva, hogy van keresnivalójuk az élőszereplős porondon a zseblényeknek. Ám a szóban forgó televíziós sorozat mégis más irányból közelít. Ráadásul teszi mindezt úgy, hogy nehéz elképzelni, hogy több órát látni akarunk belőle.

A The Pokémon Company nemrég bejelentette, hogy október 19-től Japánban egy vadonatúj élőszereplős sorozatot vetítenek, de nem úgy, ahogy arra számítanánk. A készülő sorozat ugyanis nem a Pokémonok világában játszódik, hanem a miénkben. A fókuszban pedig nem feltétlenül a lények lesznek, hanem maga a Nintendo játék.

pokémon

A történet elvileg Madoka Akagit (akit Nanase Nishino alakít) fogja majd követni, aki egy új munkahelyre költözve Tokióban fedezi fel a Pokémon Red iránti szeretetét.

Nos, ez maradjunk annyiban, hogy „olyan amilyen”, nem hangzik tragédiának, de érdekesnek is hazugság lenne mondani. A hosszú találgatások után végre megtörték a készítők a csendet, megérkezett az első hivatalos előzetes, amit el is hoztunk nektek:

 

A „Pocket Filled with Adventure” előzetese akár egy reklám is lehetne egy reboot projekthez, legalábbis ha a cinematográfia minőségét nézzük…

Én úgy gondolom, hogy itt a Pokémon inkább, mint eszköz lesz jelen, s nem mint a történet mozgatórugója. Adva lesz Akagi élete, aki a játékban történt élményeit a valósághoz fogja kötni, na meg ugyan ez visszafelé. Így tehát nem magáról a játékról fog szólni a sztori, hanem a játék fogja tudni bizonyos esetekben modellezni Akagi érzéseit és viszonyát a valósághoz.

A sorozat egyébként október 19-én indul Japánban, érdemes lesz majd figyelni a nézői visszajelzéseket.

Ezt olvastad már?

15.000 forinttal olcsóbban játszhatsz az Assassin’s Creed Mirage-zsal, már MOST

×