A Starfield reklámanyaga nem hazudott: tényleg bitang mennyiségű felfedeznivaló várja az űrkalandorokat, amit most egy játékos is bizonyított.

2023.10.06. – Ahogyan a legtöbb cégvezető, úgy Todd Howard is oda meg vissza szokott lenni a saját fejlesztéseiktől, aminek az esetek többségében nem átallott a nagyközönség előtt is bizonyítani. Mondjuk az olyan formáktól eltérően, mint mondjuk az Take Two vezetője, Strauss Zelnick, vagy mint az EA első embere, Andrew Wilson, a mindenki kedves barátja Todd legalább tényleg imádja és érti a játékokat.

A lelkesedése is ragadós: emlékezzünk csak, amikor a Microsofttal közös prezentációja során milyen átéléssel, lendülettel és izgalommal adta tudtunkra, hogy a Starfieldben bizony több mint 1000 egyedi égitestet is felfedezhetünk, olyan hatalmas lesz a bejárható virtuális univerzum. A helyzet pedig az, hogy egyáltalán nem kamuzott, valóban ezernél is több bolygó várja a felfedezést, igaz, ezek nagy része – a valóságnak megfelelően – totál élettelen.

Egy játékos azonban hátára vette a Todd Howard pajtásunk lelkesedésében kisütött hamuba sült pogácsákkal teli batyuját, majd felkerekedett, mint Ash Ketchum, hogy megismerje az összeset. Mármint az összeset összeset: nem csak a bolygókat látogatta meg, hanem 100%-ra szkennelte az ÖSSZES flórát és faunát, amit rajtuk talált.

Ez összesen 120 rendszert, 1695 égitestet (beleértve a holdakat is), 807 flórát, 794 faunát, és 180 játékórát jelent.

A True Scientific Explorer. Fully Surveyed Every Planet Possible.
byu/DoomZero inStarfield

A felfedezőtúra azonban nem zárult tökéletes eredménnyel. A kitartó játékos szerint három bolygón – a Masada 3-on, a Beta Marae 1-en, és a Charybdis 2-őn – olyan hibákba futott, melyek miatt egyszerűen nem tudta beszkennelni sem a növényeket, sem pedig az állatokat. Szerencsére némi trükközéssel egyetlen kivétellel sikerült megoldania a bugot, így 1694 planétát sikeresen feltérképezett. Azt nem mondom, hogy emiatt kuka az egész, de sajnos a javításukig nem lehet 100%-osnak hívni a túrát.

Hogy az érdekességen túl volt-e bármi más értelme az egésznek, azt nem tudni, de egy vaskos achievement azért járhatna érte. Vagy egy pacsi Todd Howardtól, elvégre ő volt az, aki buzdította a Starfield felfedezésre vágyó közönségét.

Azt viszont a végén hozzá kell tennem, hogy ez a 180 órányi David Attenborough-zás úgy jött össze, hogy a Starfieldben nincsenek teljesen bejárható égitestek. Leszállás után csupán egy méretesebb, de a bolygók és holdak teljes méretéhez képest zsebkendőnyi területet járhatunk be. El nem tudnánk képzelni, hogy mennyi időt rabolna el az életnkból, ha ez a közel 1700 objektum a No Man’s Sky-hoz hasonlóan teljes mértékben bejárható lett volna. Hősünk valószínűleg még a negyedével sem végzett volna…

Ha pedig Starfield, akkor ezt is érdemes csekkolnod:

A Starfield tele van ingyenes űrhajókkal – de hol találod őket?

×