Egy önvezető Cruise jármű elgázolt egy nőt, miután egy másik autó elütötte.

2023.10.05. – Több bizonyíték is van már arra, hogy az önvezető járműtechnológia még nem teljesen tökéletes. Több esetben mi is beszámoltunk már arról, hogy egy-egy önvezető Tesla balesetet okozott, sőt egyszer önvezető autók foglalták el San Francisco belvárosát. Nemrég pedig halálra gázolt egy kutyát az önvezető taxi – az AI meg se próbált fékezni.

Friss hírek szerint most egy San Franciscó-i nő kórházba került, miután gyors egymásutánban két jármű elütötte. Először egy ember ütötte el úgy, hogy a jármű motorháztetejére került, aztán egy vezető nélküli Cruice autó alá szorult.

Cruise?

Aki esetleg nem ismerné, a Cruise 2020 elején mutatta be először az Origin robottaxit, ami sofőr nélkül szállítja az embereket a városban. A Cruise jelenleg 400 önvezető járművet biztosít a lakosságnak, amik közül 150 éjszaka közlekedik. A Cruise önvezető autói már több balesetet is okoztak, miután az utcára kerültek – írja a Dexerto.

Elütötte

A szerencsétlenül járt nőt tehát egy autó elütötte, majd nem sokkal később jött az önvezető jármű. Bár a rendszer észlelte a nőt és megállt, nem tudott elég gyorsan reagálni: a nőt hátsó kerék alá szorította. A tűzoltóknak ki kellett szabadítaniuk. A San Francisco Chronicle szerint a nő állapota szerint kritikus.

A Cruise szóvivője egy helyi lapnak azt mondta, hogy az autó a fékezéssel próbálta „minimalizálni az ütközést”. A hír azonban megerősítette azt a gondolatot, hogy az önvezető autók még nem állnak készen az utcákra. Júniusban egy Cruise autó egy lövöldözés kellős közepébe hajtott, megakadályozva a sebesültek ellátását. Egy másik esetben egy tűzoltóautó egyenesen egy önvezető autó oldalának ütközött, amikor az áthajtott a zöldön.

A Tesla például jelenleg egy per előtt áll, miután a robotpilóta megölt egy sofőrt. A Cruise-t már korábban is beperelték, nevezetesen 2018-ban, miután egy önvezető autó kerékpárbalesetet okozott.

Ezt láttad már?

Titkos Nokia gyár Magyarországon – masszív okosmobillal tértek vissza

×