Akár egy film története is lehetne az, ami San Francisco-ban a valóságban is megtörtént.

Akármilyen számítógépes programot talál ki az emberiség, valahol mindig reméljük, hogy nem fordul ellenünk úgy, ahogy azt a filmekben teszi. A Terminátorban például a Skynet fordul az emberek ellen, célja pedig az emberiség kiirtása lesz. Szerencsére itt még nem tartunk, de ami San Francisco-ban történt, az megdöbbentő.

Egy robot-taxi szolgáltatás cég autói az emberek tudta nélkül szervezkedtek.

Ahogy arról a Zöld Pálya is beszámol, a San Francisco területén működő Cruise szolgáltatás önvezető taxikat kínál, aminek autói eléggé megdöbbentették a lakosságot. Az autók egy csoportja megmagyarázhatatlan okból San Francisco egyik forgalmas kereszteződésébe hajtott. Legalább nyolc jármű egymás után leparkolt, majd órákon át akadályozta a közlekedést.

 

Természetesen sokan attól tartottak, hogy a gépek fellázadtak, és megkezdődött a robot-apokalipszis. Mint később kiderült, egy technikai probléma okozta a jelenséget. A szakemberek a bejelentés után kimentek a helyszínre, és átvették az irányítást az elszabadult taxik felett.

A Cruise önvezető taxiszolgáltatás egyébként már hónapok óta működik a városban, ám egyelőre csak éjszaka, mivel akkor kisebb a forgalom. A robottaxit szó szerint kell érteni: az autó önvezető, csak az utas ül az autóban. Elvileg, amikor a kínos eset történt, nem ült utas egyikben sem. Egyelőre nem derült ki, hogy milyen technikai hiba miatt csoportosultak az autók. És azt sem lehet tudni, hogy az önvezető autók miatt jár-e majd büntetés a cégnek a kihágások miatt.

Ezt láttad már?

Akciófigyelő | 4+30 szuper játékot osztogat nyári ajándékként az Amazon

 

https://leet.hu/shop/newmerch/

×