A High on Life legújabb DLC-je, a High on Knife, a világ egyik legkedveltebb akció-szerepjátékán élezte meg a kését, méghozzá mesteri stílusban.

2023.10.05. – A God of War a Santa Monica Studio mesterműve. Az eredetileg Sony-exkluzív játéknak tervezett újhullámos God of War mindegyik része aranyat ér, mind a rajongók, mind a kritikusok szerint. Akkora siker lett az egész, hogy azóta persze már PC-n is játszható az első rész, s nem lennénk azon sem meglepődve, ha hamarosan a Ragnarök is erre a sorsra jutna.

A „konzolháború” során állandóan az exkluzívokat szokták felhozni a játékosok érvekként, így mondhatjuk, hogy szépen csöndben, de a Microsoft áll nyerésre. Tény, hogy a PS konzolokból több fogy és a játékokat is jobban értékelik a platformon, de még így is a saját területére tudja terelni a Microsoft a nagyobb címeket.

high on life

Forrás: Squanch Games

Ám legyen bármekkora sláger a God of War, bizony néha közröhej tárgyává tud válni. Legutóbbi ilyenért a Sasquatch Games, na meg a High on Life felelős.

A kirakósok, amik igazából mégsem voltak azok

A God of War: Ragnarök ugyan az egyik legmagasabban jegyzett játék valaha a Metacriticen is, azért közel sem volt tökéletes. Emlékszem, én magam sem értettem, hogy a puzzle-elemek során miért magyaráznak közbe a mellékkarakterek és mondják meg a megoldást körülbelül 2-3 másodperccel azután, hogy belekezdtünk a megfejtésbe. Csak később derült ki, hogy ez amúgy egy kikapcsolható elem, ami azért van a játékban, hogy megkönnyítse a végigjátszást. Elméletileg az volt a magyarázat, hogy nem mindenki szeret időt tölteni a fejtörőkkel… De hát akkor minek játszanak? Na mindegy.

A High on Liferól zanzásítva azt kell tudni, hogy egy hatalmas poén az egész. Egy lövöldéről van szó, de gyorsabban durrognak a viccek benne, mint a skúlók. S ha megtudjuk, hogy az a Justin Roiland készítette, aki a Rick and Morty sorozatért is felelős, ez máris nem olyan meglepő.

 

A High on Life: High on Knife DLC-ben például sikerült odaszúrni a Ragnaröknek, méghozzá igencsak mélyen, a legfájóbb ponton. A játék egyik pontján beleszaladunk egy puzzle-be, ami lehet, hogy önmagában nehéz lenne, de hű „fegyverhordozónknak” köszönhetően pikk-pakk túl tudunk rajta jutni. Ő ugyanis felajánlja, hogy segít nekünk „God of War-stílusban”, miután nemes egyszerűséggel ledarálja a helyzet megoldását. Ja és még hozzá is teszi, hogy mindezt Atreus hangján tette, szóval azt képzeljük oda.

Nem kapott túl nagy médiavisszhangot a High on Life, holott egy igazán szórakoztató kis lövölde, amit mindenkinek melegen ajánlok.

Ezt olvastad már?

Batbimbó – Miért raktak MELLBIMBÓKAT Batman jelmezére?

×