A Blizzard új játéka, a Warcraft Rumble már egy ideje „előregisztrációs” fázisban van, ám most már ismerjük a megjelenési dátumot is.

2023.10.04. – Kilenc év után bővül új játékkal a Warcraft-család, utoljára ugyanis a Hearthstone volt az a cím, ami nem mint kiegészítő, vagy remaster csatlakozott a franchisehoz. Ennyi idő után az első önálló ötlet a Warcraft Rumble lesz, ami a Hearthstonehoz hasonlóan szintén játszható lesz a mobilkészülékeinken. Sőt, ennek a fő profilja az, hogy mobiljáték.

A tavaly májusban bejelentett játék akkor még Warcraft Archlight Rumble címen volt bemutatva, ám a fejlesztők úgy érezték ez kissé túlzás, így lecsíptek belőle egy kicsit. Véleményem szerint ez egy kiváló döntés volt, az új cím lényegre törőbb és még könnyebb is asszociálni a „nagytesóra”.

warcraft

Egyébként ha már ott tartunk, hogy véleményt nyilvánítok, személy szerint rettenetesen vártam a megjelenést. Már az első videók alapján szórakoztatónak tűnt, ötvözte a Tower Defense játékok és a Clash Royale feelingjét. Csak mindezt a Warcraft univerzumban, ami mint tudjuk igazi aranybánya. Egy jól megtervezett játékmenet loop és pár jól csengő karakter évekig tudja cipelni a hátán a játékot, ezt láthatjuk a Hearthstone esetén is.

Fény az alagút végén

Az egyetlen szívfájdalmam az volt, hogy megjelenési időt nem biggyesztettek a bejelentés mellé tavaly, így azt hittem több évnyi sóvárgás vár rám. Ám most a Blizzard végre megtörte a csendet, pár hete elő lehet regisztrálni a játékra, most pedig kaptunk egy új fejlesztői vlogot.

 

A játék kapott egy masszív, több nehézségi szinttel megáldott kampányt is (70 küldetés), így azok is élvezhetik majd a játékot, akik nem szeretnének PvP-zni. A Warcraft Rumble-ben egyébként több, mint 65 „figurát” küldhetünk majd harcba. Ezek közül mindet személyre szabhatjuk majd az új Talent-rendszernek köszönhetően. A váltakozó pályák mind speciális játékviszonyokat fognak kínálni, vagyis nem lesz két ugyan olyan összecsapás. Az igazán hardcore játékosok pedig guildekbe verődhetnek, hogy még spécibb jutalmakat szerezzenek maguknak.

Ám a lényeget még nem is mondtam. A játék megjelenési dátumot is kapott! Már november elejétől nyüstölhetjük az új Warcraft-mókát, egészen pontosan 3-tól. Ez történetesen a BlizzCon nyitónapja is lesz.

Ezt olvastad már?

Ezzel a 86 fantasztikus játékkal INGYEN, egyetlen forint elköltése nélkül játszhatsz

×